Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

3 DIY συνταγές για το κάψιμο από τον ήλιο χωρίς γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ό, τι καλύτερο για το κάψιμο και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το ξέρεις από τη μαμά και τη γιαγιά σου, το λένε οι επιστήμονες και οι ειδικοί και αν έχεις γιαούρτι στο ψυγείο σου σημαίνει πως έχεις ένα καταπραϋντικό after sun. Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις γιαούρτι; Πάρε εμένα για παράδειγμα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Δεν έχω ποτέ γιαούρτι γιατί δεν τρώω γιαούρτι. Έχω όμως άλλα πράγματα… Πράγματα που σίγουρα έχεις και εσύ και είναι ό, τι πρέπει για το κάψιμο! Όχι δεν εννοούμε την αλόη, διάβασε και θα καταλάβεις.

Έχεις λίγη βρώμη;
Αν έκανες δίαιτα πριν το καλοκαίρι σίγουρα σου έχει μείνει λίγη! Για να καταπραΰνεις το κάψιμό στο δέρμα σου μάλιστα δεν χρειάζεσαι παραπάνω από δύο κουταλιές της σούπας. Γεμίζεις τη μπανιέρα, ρίχνεις τη βρώμη και μουλιάζεις μέσα εκεί για όσο θέλεις. Αν σιχαίνεσαι τις νιφάδες που επιπλέουν μπορείς να περάσεις τη βρώμη από το μπλέντερ έτσι ώστε να διαλυθεί στο νερό. Όσο μουλιάζεις, το δέρμα σου θα ενυδατώνεται, θα καταπραΰνεται και βγαίνοντας δεν θα έχεις την ανομολόγητη φαγούρα του καψίματος. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να γεμίσεις τη μπανιέρα με χλιαρό προς κρύο νερό και σε καμία περίπτωση καυτό.

crissy jarvis 7PtZqfr C10 unsplash

Έχεις λίγο γάλα;
Δύσκολο να μην έχεις γάλα στο ψυγείο εκτός και αν είσαι vegan (τα φυτικά γάλατα δεν κάνουν δουλειά). Αν ωστόσο έχεις λίγο γάλα μπορείς να κάνεις τις πιο καταπραϋντικές κομπρέσες. Οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα θρέφουν το δέρμα, το λακτικό οξύ κάνει την πιο ελαφριά απολέπιση και τα προβιοτικά δυναμώνουν τον δερματικό φραγμό. Μούλιασε ένα πετσετάκι στο γάλα και βάλτο απευθείας επάνω στο δέρμα σου. Κάνει θαύματα.

monika grabkowska Sh4FsNNDPeA unsplash copy

Έχεις χαμομήλι;
Ακόμα και αν είσαι vegan Λίγο χαμομήλι έχεις! Το χαμομήλι είναι παροιμιώδες καταπραϋντικό, αντιφλογιστικό και αντιοξειδωτικό… Με λίγα λόγια ότι χρειάζεται το δέρμα σου όταν είναι καμένο! Φτιάξε αρκετή ποσότητα χαμομηλιού και βάλτο στο ψυγείο για να παγώσει. Έπειτα, κάνε κομπρέσες όλη μέρα με αυτό για να δεις άμεσα αποτελέσματα, να δροσιστείς και να μην έχεις καθόλου φαγούρα. Και την επόμενη φορά… ΦΟΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα 10 αρώματα μυρίζουν σαν το δέρμα σου αλλά καλύτερα




Πηγή