Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 tips για να αποφύγεις το φριζάρισμα αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλα είναι λίγο πιο όμορφα… Το δέρμα μας, τα ρούχα μας, η διάθεσή μας! Ωστόσο, τα μαλλιά μας είναι μία άλλη υπόθεση. Όχι, όχι, δεν έχουμε όλες πρόβλημα με τα μαλλιά μας, υπάρχουν και τυχερά κορίτσια που λούζονται και τέλος. Αυτό το άρθρο, ξεκάθαρα δεν είναι για αυτά τα κορίτσια αλλά για εμάς τις υπόλοιπες. Για τα κορίτσια που, όπως εμείς, δίνουν μία καθημερινή μάχη με το φριζάρισμα και την υγρασία. Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε την κατάσταση και θα τα μάθεις όλα εδώ…

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να καταλάβεις τι είναι το φριζάρισμα. Το φριζάρισμα, για να στο θέσουμε απλά, είναι τα σηκωμένα λέπια της τρίχας. Η ζέστη τα χαλαρώνει και έτσι, η υγρασία από την ατμόσφαιρα μπαίνει ανάμεσά τους με τα αποτελέσματα που ήδη ξέρεις. Τα μαλλιά λοιπόν που είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα είναι τα αφυδατωμένα ή και τα βαμμένα μαλλιά. Τα μαλλιά που έχουν να κουρευτούν χρόνια και ούτω καθεξής. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Να «κλειδώσεις» τα λέπια της τρίχας όσο μπορείς έτσι ώστε να μην ανασηκώνονται για κανένα λόγο. Τρεις λοιπόν είναι οι τρόποι που έχουμε ανακαλύψει εμείς πως λειτουργούν…

amy humphries 115249 unsplash

#1 Η ενυδάτωση πριν το λούσιμο
Για να δώσεις στα μαλλιά σου ένα επιπλέον Boost υγρασίας που θα θωρακίσει την τρίχα, βάλε λίγη μάσκα ή –ακόμα καλύτερα- λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά σου πριν το λούσιμο. Ναι, όσο είναι στεγνά. Έτσι τα μαλλιά θα λάβουν λίγη επιπλέον ενυδάτωση και θα περιορίσεις τις πιθανότητες του φριζαρίσματος.

stephanie greene 1645304 unsplash
#2 Η ενυδάτωση στο λούσιμο
Σε κάθε λούσιμο πρέπει να χρησιμοποιείς μάσκα (όχι conditioner) και να την αφήνεις να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κάτσεις με τη μάσκα στα μαλλιά σου για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μην βιάζεσαι, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

yoann boyer 353575 unsplash

#3 Η ενυδάτωση μετά το λούσιμο
Ναι, θα ενυδατώσεις τα μαλλιά σου και μετά το λύσιμο. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο λαδάκι, με κάποιο λαδάκι, με κάποιο leave in conditioner ή ακόμα και με ένα προϊόν ενάντια στο φριζάρισμα. Είναι το βήμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις! Δες παρακάτω τα τρία αγαπημένα μας προϊόντα και ακολούθησε τις συμβουλές μας.

Διάβασε ακόμα: Έχεις γάμο αυτό το ΣΚ; Δες πως θα κάνεις αυτό το τέλειο χτένισμα!


Πηγή