Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 Tips για να κάνεις το δέρμα σου να μοιάζει σα να μη φοράς μεικάπ

Η εφαρμογή του μεικάπ στο πρόσωπο δεν πρέπει να φαίνεται. Είναι κάτι σαν τις πλαστικές και τα ενέσιμα: Πρέπει να βελτιώνουν την εμφάνισή μας χωρίς όμως να φαίνεται πως έχουμε κάνει κάτι. Με τον ίδιο τρόπο, το μεικάπ πρέπει να καμουφλάρει τις ατέλειες και να βελτιώνει την επιδερμίδα χωρίς να φαίνεται πως έχουμε φορέσει κάτι. Αυτό λοιπόν είναι το θέμα μας σήμερα: Τι πρέπει να κάνουμε για να δείχνει απόλυτα φυσική η βάση που περνάμε στην επιδερμίδα μας; Πως το καταφέρνουν στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί; Ρωτήσαμε τους αγαπημένους μας makeup artists και μάθαμε…

#1 Μην φοράς μεικάπ σε όλο το πρόσωπο
Καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του προσώπου σου με μεικάπ δημιουργείς ένα αφύσικα ματ και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, αν φορέσεις μεικάπ στο κέντρο του προσώπου, αφήνοντας τα μάγουλα γυμνά και καλύπτοντας πολύ επιλεκτικά ατέλειες, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό. Επιπλέον, επένδυσε σε ένα σφουγγαράκι όπως το beauty blender για να κάνεις αυτή τη δουλειά και φρόντισε να το χρησιμοποιείς βρεγμένο για ένα dewy, φυσικό αποτέλεσμα εφαρμογής.

Bora Aksu ham F15 007

#2 Δώσε φυσική λάμψη
Δικαίως λατρεύεις το highlighter που σου δίνει τέλεια λάμψη αλλά δεν δείχνει 100% φυσικό. Αν δώσεις όμως λάμψη στα ζυγωματικά σου με λίγη ενυδατική κρέμα ή με ένα ξηρό λάδι, τότε το μεικάπ σου θα δείχνει απόλυτα φυσικό και το δέρμα σου σα να λάμπει από μέσα προς τα έξω. Για να χρησιμοποιήσεις λοιπόν λάδι ή κρέμα αντί για highlighter βάλε ελάχιστη ποσότητα στην παλάμη σου, ζέστανε το προϊόν με τα χέρια σου και έπειτα πίεσε επάνω στην επιδερμίδα σου. ΜΗΝ τρίψεις!

Braganza ham S16 001

#3 Μην κάνεις ρετούς με πούδρα
Ούτε και με επιπλέον foundation όμως. Αν μέσα στην διάρκεια της ημέρας θέλεις να ανανεώσεις το μεικάπ σου, απλά πέρνα ελάχιστη κρέμα αναμειγμένη με το μεικάπ σου από τα σημεία που χρειάζονται φρεσκάρισμα. Αν δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να έχεις μαζί σου μία ενυδατική κρέμα με χρώμα για αυτό το σκοπό. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο αλλά μπορείς να το κάνεις και ταμποναριστά με τα χέρια σου.

Costelloe ham F15 005

Αν ακολουθήσεις αυτές τις τρεις συμβουλές, το μεικάπ σου θα δείχνει πάντοτε πολύ φυσικό, σα να μην έχεις ανάκγη το μεικάπ ή οποιαδήποτε άλληκάλυψη. Δοκίμασέ το!

Διάβασε ακόμα: Ναι μπορείς να καλύψεις και παράλληλα να καταπολεμήσεις τα σπυράκια αρκεί να έχεις αυτό το έλαιο


Πηγή