Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 tips για να κρατήσει το ξύρισμα στα πόδια σου όσο γίνεται περισσότερο

Κάποια κορίτσια έχουν κάνει λέιζερ και έχουν ξενοιάσει με την τριχοφυΐα. Κάποια άλλα όμως δεν το έχουν κάνει και το ξυραφάκι είναι συνηθισμένη υπόθεση (συχνά καθημερινή) κυρίως τώρα το καλοκαίρι. Το ένα πράγμα λοιπόν που μας ρωτούν εδώ στο beauty department αυτά τα κορίτσια, είναι το πώς θα γίνει να κρατήσει περισσότερο το ξύρισμα. Ξέρουμε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις περάσει ώρα στο μπάνιο για να κάνεις τα πόδια σου τέλεια απαλά μόνο και μόνο για να επαναλάβεις τη διαδικασία το επόμενο πρωί γι’ αυτό έχουμε tips για την επιχείρηση ξύρισμα! Έχουμε και λέμε…

#1 Πριν το ξύρισμα απολέπιση.
Όχι με κάποιο body scrub αλλά με λούφα ή ακόμα καλύτερα με γάντια απολέπισης όπως αυτά του The Body Shop. Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για το ξύρισμα καθώς, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, αποκαλύπτεις ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες που ήταν κρυμμένες έτσι ώστε να τις εξαφανίσεις με το ξυράφι σου.

Stockton Closet

#2 Στο ξύρισμα αφρός!
Όχι, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αφρόλουτρο για να ξυρίσεις τα πόδια σου. Δεν υπάρχουν τυχαία οι αφροί ξυρίσματος στην αγορά. Βοηθούν το ξυράφι να κάνει τη δουλειά του και προστατεύουν το δέρμα. Εμείς λατρεύουμε τόσο τον Gilette, Satin Care όσο και τον Bic, Soleil Lady. Αν πάλι δεν θες να επενδύσεις σε αφρό τότε χρησιμοποίησε τη μαλακτική σου κρέμα ή λάδι καρύδας. Στόχος είναι να γλιστρά το ξυραφάκι επάνω στο δέρμα κάτι που δεν συμβαίνει σωστά με το σαπούνι και το αφρόλουτρο.

GGG

#3 Μετά το ξύρισμα κρέμα
Και πάλι, όχι την κρέμα που φοράς συνήθως. Το ξύρισμα ουσιαστικά πληγώνει την επιδερμίδα σου ακόμα και αν δεν κοπείς άρα χρειάζεσαι μία κρέμα χωρίς αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν και με θρεπτικά συστατικά για να αναδομήσουν.  Για εμάς, δεν υπάρχει καλύτερη από την Cerave, Moisturising Cream για μετά το ξύρισμα αφού ενυδατώνει αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Αν λοιπόν κάνεις όλα τα παραπάνω το ξύρισμά σου θα κρατήσει παραπάνω από μία μέρα και σε κάθε περίπτωση το δέρμα σου θα είναι απαλό ακόμα και όταν αρχίσουν να ξαναβγαίνουν οι τρίχες! Try it!

Διάβασε ακόμα: New in! Δέκα νέα προϊόντα που έχουν ξετρελάνει το beauty department


Πηγή