Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν από ένα νέο hair look

Παραδέξου το! Έχεις κλείσει κι εσύ ραντεβού στο κομμωτήριο έτσι ξαφνικά, έχεις κάτσει στην καρέκλα του κομμωτή σου και του έχεις πει «κόψε όλα τα μαλλιά» ή «βάψε τα όλα σε ένα χρώμα» που… δεν είναι του χαρακτήρα σου και του στυλ σου. Βέβαια, μπορεί να έχει συμβεί και κάτι άλλο. Να έχεις παρακολουθήσει όλα τα νέα hair trends, να έχεις δει μερικά που σε ενθουσίασαν και να θέλεις να τα δοκιμάσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, κάνεις ένα μεγάλο λάθος, που ιδανικά ο κομμωτής σου θα ήθελε να μην κάνεις. Δε σκέφτεσαι καλά και λογικά την αλλαγή που σκοπεύεις να κάνεις στο hair look σου. Παίρνεις μια γρήγορη απόφαση, την οποία πιθανότητα αμέσως ή πολύ σύντομα θα μετανιώσεις και ξέρεις ότι όταν έχουμε να κάνουμε με μαλλιά… δε σώζονται όλα στη στιγμή. Για να μην υποπέσεις, λοιπόν, σε τέτοια λάθη, υπάρχει λύση. Να κάνεις στον εαυτό σου τις τέσσερις ερωτήσεις που θα βρεις παρακάτω και μετά να καταλήξεις στο αν όντως θέλεις και χρειάζεσαι μια ριζική αλλαγή στην εμφάνισή σου.

Ερώτηση #1: Γιατί θέλω να αλλάξω τα μαλλιά μου;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην απόφαση να αλλάξεις ριζικά το hair look σου. Ένας από αυτούς είναι η εποχή που διανύουμε. Μπορεί, όμως, να είναι κάτι βαθύτερο και να αποφασίσεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου για ψυχολογικούς ή συναισθηματικούς λόγους. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να το σκεφτείς διεξοδικά με την έννοια ότι δε θα επιλέξεις ένα κούρεμα απλά και μόνο επειδή είναι τάση. Κι αυτό, γιατί μελλοντικά ίσως και να το μετανιώσεις.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, μια αλλαγή στο hair look σου ίσως και να σου αναπτερώσει το ηθικό. Να σε κάνει να νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση, δύναμη και πολύ πιο όμορφη. Μια αλλαγή, την οποία έχεις σκεφτεί διεξοδικά, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου και τον δυναμισμό σου, ειδικά αν αυτό το διάστημα ψάχνεις για νέα δουλειά, αν χώρισες ή αν ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Ποιο είναι, λοιπόν, το clue; Να γνωρίζεις εξ αρχής τον λόγο για τον οποίο αποφασίζεις να αλλάξεις την εικόνα σου.

allagi hairlook

Ερώτηση #2: Μου ταιριάζει πραγματικά το hairstyle που έχω επιλέξει;

Πάντα θέλεις να ξέρεις αν το hairstyle που τελικά επέλεξες δείχνει κομψό και όμορφο πάνω σου, αν ταιριάζει με τον τύπο μαλλιών σου και σε βολεύει στην καθημερινότητά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις εξ αρχής αν το συγκεκριμένο κούρεμα είναι πρακτικό, αν εκφράζει την προσωπικότητά σου και αν χρειάζεται ή όχι διαρκώς styling με εργαλεία θερμότητας.

Ερώτηση #3: Τι είδους συντήρηση χρειάζεται αυτό το hair look;

Μια αλλαγή στα μαλλιά μάς γεμίζει πάντα χαμόγελο και αισιοδοξία. Μας κάνει, όμως, να ξεχνάμε να συμβουλευτούμε τον κομμωτή μας για το κάθε πότε θα πρέπει να ανανεώνουμε το κούρεμα, αν πρόκειται για αλλαγή στο μήκος και το στυλ, ή το χρώμα, αν πρόκειται για νέα απόχρωση στα μαλλιά. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτείς και να ρωτήσεις κάθε πότε θα πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριό σου μετά την αλλαγή που θες να κάνεις, αλλά και τι προϊόντα περιποίησης πρέπει να χρησιμοποιείς για να συντηρείς το hair look σου.

vafi malliwn

Ερώτηση #4: Μήπως δεν έχει σχέση με τον χαρακτήρα μου η αλλαγή που θέλω να κάνω;

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τον εαυτό σου. Ξέρεις, λοιπόν, και τι ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου. Αν αλλάζεις πολύ συχνά την εμφάνισή σου και πρόκειται για ακόμη μια φορά που θες να κάνεις το ίδιο, τότε ναι! Πιθανότατα να μην το πολυσυζητήσεις, αλλά ούτε και να το μετανιώσεις. Αν, ωστόσο, έχεις πολύ μακριά μαλλιά και αποφασίσεις ξαφνικά να κάνεις pixie cut, ή από ξανθιά να γίνεις μελαχρινή… εκεί θα πρέπει να το σκεφτείς δύο και τρεις φορές με τον εαυτό σου.

 Διάβασε ακόμα: 7 tips για να έχεις απαλά και όμορφα χείλη κάθε μέρα


Πηγή