Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
4 συμβουλές για μακιγιάζ που διαρκεί

4 συμβουλές για μακιγιάζ που διαρκεί

Υπάρχουν μέρες που χρειάζεται να είστε μακιγιαρισμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ, γι’ αυτό δείτε 4 απλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα μπορέσετε να το καταφέρετε.
1. Πρώτα απ’ όλα πολύ σημαντικό βήμα για ένα μακιγιάζ που θα διαρκέσει όλη μέρα είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας, κάνοντας καθαρισμό με το κατάλληλο για τον τύπο δέρματος σας προϊόν. Έτσι, έχοντας μια καθαρή επιδερμίδα πριν απλώσετε τη βάση του makeup σας θα αυξήσετε τη διάρκεια του. Επομένως, σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό, απλά ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπο σας, ενώ αν έχετε μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό.

2. Στη συνέχεια αν δεν θέλετε να βάλετε ένα βαρύ makeup, προτιμήστε μια πούδρα ή ένα foundation σε μορφή μους, τα οποία δεν κλείνουν τόσο πολύ τους πόρους του δέρματος και το αφήνουν να αναπνέει, κάνοντας παράλληλα την επιδερμίδα σας να δείχνει φρεσκότερη και βέβαια πιο φυσική.

3. Επίσης, πριν απλώσετε την σκιά στα μάτια σας, απλώστε ένα primer, δηλαδή μια βάση για την σκιά σας ή ακόμη πιο απλά επιλέξτε μια σκιά σε ουδέτερο χρώμα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε ως βάση για την σκιά που θα βάλετε στην συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε και μεγαλύτερη διάρκεια στη σκιά σας, αλλά και πιο απαλό αποτέλεσμα.

4. Τέλος, αν έχετε βαφτεί από το πρωί, είναι αναμενόμενο το μακιγιάζ σας να φύγει σιγά σιγά και να φτάσετε την νύχτα να έχετε ένα υποτυπώδες βάψιμο. Προκειμένου λοιπόν να το διατηρήσετε, δοκιμάστε να φορέσετε μια αδιάβροχη μάσκαρα, λίγο eyeliner ή ένα αδιάβροχο μολύβι ματιών. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

 

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Αφήστε μια απάντηση