Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

5 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις κερατίνη στα μαλλιά σου!

Η κερατίνη είναι η βασική, φυσική προστατευτική ουσία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, αλλά και μία εκ των πιο δημοφιλών θεραπειών για τα μαλλιά που έχουν ήδη υιοθετήσει αρκετοί stars του εξωτερικού και της χώρας μας. Παρόλα αυτά βέβαια, πολλές φορές κατά καιρούς εδώ στο beauty department του queen λαμβάνουμε ερωτήσεις που αφορούν τη διάρκεια, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τους περιορισμούς που υπάρχουν σε περίπτωση που μία γυναίκα κάνει κερατίνη στα μαλλιά της.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην απευθυνθούμε στον hair expert του είδους και celebrity hairstylist, Ιωάννη Αγγελόπουλο, προκειμένου να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την κερατίνη!

 

Ο Ιωάννης, λοιπόν, μας λύνει 5 βασικές απορίες μας:

1. Απευθύνεται μόνο στις γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά ή μαλλιά που φριζάρουν ή μπορεί να την ακολουθήσει μία γυναίκα με ίσια μαλλιά;

Στην ουσία η κερατίνη είναι μία θεραπεία λείανσης , η οποία ενδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας δίνοντας πίσω τα χαμένα ποσοστά κερατίνης τα οποία είτε από φυσικά αίτια είτε από χημικές διεργασίες (αποχρωματισμούς, βαφές κ.α) μειώνονται. Κάθε τύπος μαλλιού ανεξάρτητα το αν είναι βαμμένα, φυσικά σγουρά, ίσια ή που φριζάρουν, μπορεί να επωφεληθεί από τις θεραπείες κερατίνης και να απολαύσει τα αποτελέσματά τους: Λάμψη, ενυδάτωση, αναδόμηση αλλά και ευκολία στο hairstyling.
Η Nanotec® αποτελεί μια κατοχυρωμένη διαδικασία που εξασφαλίζει μια ήπια και αποτελεσματική μέθοδο για να τη πραγματοποιήσεις.

2.Πώς λειτουργεί;

Το μοναδικό μας συστατικό από βιοπολυμερή είναι ουσιαστικά μια «υγρή μορφή της τρίχας» που αναμιγνύεται απαλά με τα μαλλιά στο κεφάλι σας, τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους. Προσδίδει επίσης στα μαλλιά συστατικά που έλειπαν εξαρχής και όσα έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα μικρότερα μόρια κερατίνης διεισδύουν στον φλοιό της τρίχας βελτιώνοντας και επιδιορθώνοντας την ποιότητά της εκ των έσω.

62efcecedd68febfe32f5f884d40ffea

3. Πόσο διαρκεί μία θεραπεία-αγωγή στα μαλλιά μας και πώς μπορούμε να την κάνουμε να διαρκεί περισσότερο;

H διάρκειά της έχει να κάνει με την υφιστάμενη κατάσταση της τρίχας αλλά και με την συντήρηση της θεραπείας. Ένας μέσος όρος είναι από 3-5 μήνες. Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα, χρειάζεται να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα, όπως shampoo, conditioner και μάσκες, που δεν περιέχουν χλωριούχο νάτριο και θειικά άλατα αλλά έχουν κερατίνη παρέχοντας προστασία κατά των υπεριωδών ακτινών.

4.Υπάρχει κάτι που απαγορεύεται να κάνω στα μαλλιά μου σε περίπτωση που έχω κάνει κερατίνη (για παράδειγμα να τα βάψω);

Η τεχνολογία στον τομέα των θεραπειών κερατίνης έχει κάνει άλματα. Προϊόντα όπως η θεραπεία first shampoo by sweet profesional δίνει τη δυνατότητα να έχεις την απόλυτη ελευθερία στο να λούσεις, να βάψεις ή να πιάσεις κοτσίδα τα μαλλιά σου αμέσως μετά τη θεραπεία. Δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός.

61e75a14 c0d9 4456 9c5f d84a388fa39d.jpg. CB334641973

5. Υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες κερατίνης με βάση το είδος ή το χρώμα μαλλιού; Κι αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Οι θεραπείες κερατίνης είναι αρκετές και σίγουρα στη σωστή επιλογή τους παίζει ρόλο το χρώμα, η υφή και η ποιότητα της τρίχας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν θεραπείες premium αλλά και συνδυασμοί θεραπειών που υπόσχονται ακόμα καλυτέρα αποτελέσματα. Ενδεικτικά θα αναφέρω τις θεραπείες gold, collagen, touch of silk, combined chronology. Ο πελάτης μαζί με τη βοήθεια και την συμβουλή των τεχνικών μας είναι σε θέση να επιλέξει τη θεραπεία που είναι κατάλληλη για κάθε περίπτωση.


Πηγή