Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν τους πόρους σoυ να δείχνουν τεράστιοι!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, να έχεις επιστρατευτεί όλα σου σχεδόν τα καλλυντικά και στο τέλος, κοιτάζοντας στον καθρέφτη να αντικρίζεις τους «γιγαντιαίους» πόρους, ιδιαίτερα γύρω στην περιοχή της μύτης σου.

Τι κάνεις λάθος; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για σωστή κάλυψη; Ποια είναι τα σωστά tips;

– Δεν εφαρμόζεις τα κατάλληλα προϊόντα και με το σωστό τρόπο!
Όπως στα φάρμακα , έτσι και στο beauty κόσμο υπάρχει αυτό το εξειδικευμένο προϊόν που θα δώσει λύσει ακριβώς στο πρόβλημά σου, αρκεί να το αναζητήσεις και φυσικά να μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Προμηθεύσου, λοιπόν, ένα minimizing primer (aka ένα primer που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και θα δώσει στην επιδερμίδα σου ένα αξιοζήλευτο μεταξένιο τελείωμα) και άπλωσέ το σωστά! Αντί να το περάσεις σε όλο σου το πρόσωπο, χρησιμοποίησέ το ταμποναριστά ιδιαίτερα στις περιοχές του προσώπου που είναι πιο έντονο το πρόβλημα.

16443574 1365535820185118 752329421 n

1.The POREfessional, ένα balm που μειώνει την εμφάνιση των πόρων από τα Benefit Cosmetics. 2.Photo Finish Pore Minimizing Primer, ένα από τα best seller primers της Smashbox 3.Combleur Pores & Ridules από τη Sephora, μια βάση μειώνει ορατά την εμφάνιση των πόρων και των λεπτών γραμμών 4.Pore Refining Solutions της Clinique βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση των πόρων δημιουργώντας ένα φυσικό ματ φινίρισμα που διαρκεί.

 

-Δεν ξέρεις το κόλπο!
Πολλές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά κόλπο! Κι αν δεν έχεις minimizing primer, τότε βάλε στο παιχνίδι το primer ματιών. Προορισμένα να εξαφανίζουν τις λεπτές γραμμές και να δημιουργούν την τέλεια βάση για τις σκιές, τα primers για τα μάτια – λόγω της ελαφριάς σύνθεσής τους- μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τοπικά, μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου μας. Φυσικά, μπορείς να το χρησιμοποιείς σε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη από μία extra κάλυψη στο πρόσωπό σου.

16426331 1365535786851788 1580475606 n

1.Eye Primer Duo από τον Tom Ford. Ένα primer με 2 υφές, πούδρα και κρέμα, που ενισχύει την απόδοση της σκιάς εμποδίζοντάς την να αλλοιώνεται πάνω στο βλέφαρο και εξασφαλίζοντάς της διάρκεια που φτάνει τις 15 ώρες. 2.Eye Basics Eye Primer της Laura Mercier που φοριέται μόνο του ή πριν τη σκιά κάνοντάς τη να διαρκεί περισσότερο. 3.Eyeshadow Primer Potion από την Urban Decay είναι η τέλεια βάση για σκιές που παραμένουν αναλλοίωτες όλη μέρα. 4.Eye Prime της Make Up For Ever λειαίνει την υφή του βλεφάρου και το κάνει μεταξένιο. 5.Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base από τη MAC Cosmetics. Ένα primer σκιών, ειδικά σχεδιασμένο για να παρατείνει την εμφάνιση του μακιγιάζ ματιών σας.

 

– Τα λάθος «εργαλεία»
Αν οι πόροι σου είναι αρκετά ορατοί… τότε άπλωσε στρατηγικά το foundation σου. Και τι εννοώ με αυτό; Δοκίμασε να το εφαρμόσεις όχι με κάποιο σφουγγάρι, αλλά με ένα πινέλο. Με κυκλικές κινήσεις άπλωσε το υγρό foundation σου σε όλο σου το πρόσωπο.

16395735 1365610480177652 170762057 n

1. Water Blend της Make Up For Ever αδιάβροχο makeup που αποτελείται από 80% νερό 2.Superbalanced Silk Makeup SPF 15 της Clinique για ομοιόμορφο αποτέλεσμα που πλησιάζει την τελειότητα χωρίς να αφήνει ίχνη. 3.Power Fabric Full Coverage Foundation από τη Giorgio Armani Beauty με την πιο ελαφριά υφή που μπορείς να φανταστείς, χαρίζοντας εφέ lifting στο πρόσωπο.

– Τελειώνεις λάθος…
Βάλε την τελική πινελιά στο μακιγιάζ σου απλώνοντας τη διάφανη πούδρα. Αντί για το συνηθισμένο πινέλο, χρησιμοποίησε ταμποναριστά ένα puff (σφουγγαράκι για πούδρες), πιέζοντας ελαφριά. Με αυτόν τον τρόπο «εξαφανίζεις» τα σημάδια των πόρων. 

16443424 1365616030177097 998465527 n

1. Translucent Finishing Powder από τον Tom Ford με αέρινη φόρμουλα, σταθεροποιεί τέλεια το μακιγιάζ και χαρίζει ένα διάφανο, ματ τελείωμα που διαρκεί όλη μέρα. 2.Sheer Finish Pressed Powder από τη Bobbi Brown με μεγάλη διάρκεια που σταθεροποιεί και τελειοποιεί το Foundation για λείο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. 3.Translucent Loose Setting Powder από τη Laura Mercier που λειαίνει ατέλειες και λεπτές γραμμές και ολοκληρώνει ιδανικά το μακιγιάζ.


Πηγή