Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5 DIY μάσκες μαλλιών με αυγό για απίθανα αποτελέσματα

Τα πλούσια σε πρωτεΐνες αυγά δεν είναι μόνο ευεργετικά για το σώμα μας, αλλά μπορούν να κάνουν και θαύματα στα μαλλιά μας. Πως; Δεδομένου ότι τα μαλλιά μας αποτελούνται, κυρίως, από πρωτεΐνες, η πρόσθεση αυγών στην ρουτίνα της περιποίησής τους μπορεί να τα θρέψει σε βάθος αφήνοντας τα λαμπερά και μεταξένια.

Εμείς, σου προτείνουμε 5 σπιτικές μάσκες μαλλιών που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να δεις την διαφορά στην όψη και την υφή τους.

  1. Αυγά & ελαιόλαδο

Απλώνοντας ένα μείγμα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αυγά στα μαλλιά σου, και αφήνοντας το για 30’ πριν το ξεβγάλεις, θα δεις –εγγυημένα- τα μαλλιά σου πιο λαμπερά από ποτέ. Για να κάνεις αυτή τη μάσκα μαλλιών, θα χρειαστεί να σπάσεις δύο αυγά και να προσθέσεις 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε το καλά και εφάρμοσε το σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου.

  1. Αυγά & μαγιονέζα

Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου μάσκα γιατί θα τα αφήσει λεία και «ήρεμα». Για να την κάνεις, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα σε δύο σπασμένα αυγά. Ανακάτεψε τα συστατικά καλά και άπλωσέ τα γενναιόδωρα από τις ρίζες ως στις άκρες. Για μεγαλύτερα αποτελέσματα φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και μετά από 20 λεπτά ξέπλυνε τα μαλλιά σου με ένα ήπιο σαμπουάν. Θα είναι απαλά και απαλλαγμένα από το έντονο φριζάρισμα.

  1. Αυγά, γάλα & μέλι

Σε συνδυασμό με τα οφέλη των αυγών, το γάλα μαζί με το μέλι θα χαρίσουν στα μαλλιά σου μια μοναδική αίσθηση απαλότητας. Σε ένα μπολ με δύο σπασμένα αυγά, πρόσθεσε 1 κουταλιά μέλι. Χτύπα τα καλά και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας γάλα. Με τη βοήθεια μια χτένας, άπλωσε το μείγμα σε όλα σου τα μαλλιά και χτένισε τα καλά. Μετά από 20’ που θα τα ξεβγάλεις, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

  1. Αυγά & γιαούρτι

Αυτός ο συνδυασμός θα λειτουργήσει σαν ένα φυσικό conditioner για τα μαλλιά σου. Πρόσθεσε δύο αυγά σε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και άπλωσε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών σου. Μετά από 30’, ξέβγαλε τα μαλλιά σου και απόλαυσε τα πιο απαλή και λαμπερή μορφή τους.

  1. Ασπράδια αυγών

Εάν ταλαιπωρείσαι από τα συχνά λουσίματα που αναγκάζεσαι να κάνεις επειδή τα μαλλιά σου παρα-είναι λιπαρά, σου έχουμε την ιδανική μάσκα με ένα μόνο υλικό. Σπάσε 2 αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπα τα καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα πρόσθεσε και χυμό από μισό λεμόνι. Μετά από 30’ θα έχεις ξεφορτωθεί την περιττή λιπαρότητα που τόσο σε ενοχλεί.

Διαβάστε ακόμη:

Bella Hadid: Αυτό είναι το χρώμα κραγιόν που δεν φοράει ποτέ

Ποιο είναι το προϊόν ομορφιάς που δεν αποχωρίζεται η Χριστίνα Μπόμπα στις εξόδους της;


Πηγή