Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

5 tips για βαμμένα μαλλιά που πρέπει να γνωρίζεις

Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν φροντίδα. Απαιτούν περιποίηση και ειδική μεταχείριση, αν φυσικά θέλεις να έχεις όμορφο, φωτεινό και υγιές χρώμα. Βέβαια, η περιποίηση δεν αφορά μόνο το είδος του σαμπουάν και του conditioner που θα χρησιμοποιήσεις. Εξυπακούεται πως χρησιμοποιείς προϊόντα για βαμμένα μαλλιά χωρίς sulfates. Τι άλλο όμως πρέπει να κάνεις; Θα σου πούμε αμέσως…

#1 Κατέβασε τη θερμοκρασία
Τόσο στο νερό όσο και στο σεσουάρ. Η υψηλή θερμοκρασία ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι το χρώμα ξεθωριάζει πολύ γρηγορότερα. Κράτα τη θερμοκρασία του νερού στο χλιαρό και του αέρα στο μεσαίο.

#2 Μην λουστείς αμέσως μετά τη βαφή
Προσπάθησε να αποφύγεις το λούσιμο για 48 ώρες μετά τη βαφή έτσι ώστε το χρώμα των μαλλιών σου να σταθεροποιηθεί 100%.

#3 Βάζε πάντα conditioner
Το conditioner δεν κάνει απλά μαλακά τα μαλλιά αλλά βοηθά την τρίχα να παραμείνει λεία, κλείνοντας τα λέπια της τρίχας πράγμα που επίσης, δεν επιτρέπει στο χρώμα να ξεθωριάσει.

#4 Προστασία από τη θερμότητα
Προστάτευσε τα μαλλιά σου πριν χρησιμοποιήσεις πρέσα ή ψαλίδι για μπούκλες. Η θερμότητα αλλοιώνει το χρώμα 10 φορές γρηγορότερα. Ένα προϊόν προστασίας είναι απαραίτητο για το νεσεσέρ σου.

#5 Κάνε μάσκες
Εκτός από την μαλακτική σου κρέμα, οι μάσκες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα σου φωτεινό για πολύ περισσότερο και θα κάνουν την τρίχα σου λεία και λαμπερή.

Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!




Πηγή