Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 tips για να αποφύγεις τους ερεθισμούς από το ξύρισμα

Κι αν το χειμώνα μπορούσες να αποφύγεις το ξύρισμα μερικές μερούλες που βαριόσουν λίγο παραπάνω, έφτασε η εποχή που δε σε παίρνει. Λίγο τα σκισμένα jean, λίγο τα φορέματα που επιλέγεις συχνά για να καταπολεμάς τη ζέστη, το ξυραφάκι έχει γίνει δεύτερή σου φύση και οι ερεθισμοί, επίσης.

  1. Καινούρια ξυραφάκια

Τα ξυραφάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές δεν κόβουν το ίδιο καλά και αναπτύσσουν βακτήρια, δύο προβλήματα που επιδεινώνουν σημαντικά τους ερεθισμούς στο ξύρισμα. Προσπάθησε να τα ανανεώνεις κάθε πέντε ξυρίσματα και μετά από το καθένα να τα καθαρίζεις καλά.

  1. Ξύρισμα το βράδυ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο πιθανό είτε να ιδρώσεις, είτε να έρθει το δέρμα σου σε επαφή με βακτήρια και ρύπους από τον αέρα. Ο συνδυασμός τους αυξάνει σημαντικά την εμφάνιση ερεθισμών στα φρέσκο-ξυρισμένα σου πόδια και τους ανοιχτούς σου πόρους οπότε καλύτερα να προτιμήσεις το ξύρισμα πριν κοιμηθείς, το βράδυ.

  1. Ρίξε κρύο νερό

Αμέσως μετά το ξύρισμα, ξέβγαλε τα πόδια σου με κρύο νερό. Η χαμηλή του θερμοκρασία θα κλείσει πιο εύκολα τους πόρους και θα περιορίσει τα μικρά κοψίματα, τους ερεθισμούς και την ανάπτυξη τριχών που «γυρίζουν προς τα μέσα».

  1. Ενυδάτωση (με αλόη)

Μετά το ξύρισμα κι αφού έχεις ρίξει κρύο νερό στα πόδια σου, φρόντισε να τα ενυδατώσεις χρησιμοποιώντας την θαυματουργή αλόη. Ως φυσικό αντισηπτικό, συμβάλει θετικά στον ερεθισμό της επιδερμίδας και διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων. Αν πάλι δεν έχεις αλόη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι.

  1. Προσοχή στα ρούχα

Αν έχεις παρατηρήσει ήδη ερεθισμούς ή αν απλά θέλεις να τους αποφύγεις, άφησε στην άκρη της ντουλάπας σου για λίγες μέρες τα skinny jean σου και τα στενά παντελόνια σου. Αντ’ αυτών προτίμησε τις φαρδιές σου παντελόνες ή τις αέρινες φούστες που δεν έχουν κάνει ακόμα την απόσβεσή τους!

Δες ακόμα:

Μόλις ανακαλύψαμε τα πιο εύκολα tips ομορφιάς με ένα πολύ οικονομικό προϊόν


Πηγή