Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

5 tips για να δώσεις στα μαλλιά σου ακριβώς όσο όγκο χρειάζονται!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από εκείνη τη Δευτέρα που μιλήσαμε για την τριχόπτωση, τον κορονοϊό και την καραντίνα. Είχαμε εξηγήσει τότε ότι, η τριχόπτωση ή τριχόρροια, είναι κάτι συνηθισμένο όταν το σώμα μας υποβάλλεται σε στρες και, μετά το άρθρο, ακόμα περισσότερα κορίτσια μας είπαν ότι τους συμβαίνει ακριβώς αυτό και δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν. Παρατηρούσαν απώλεια όγκου, πιο λεπτή τρίχα, πάρα πολύ έντονη τριχόπτωση… Είναι όλα φυσιολογικά αλλά απαιτούν ηρεμία και υπομονή. Όπως είπαμε, οι τρίχες που χάνονται εξαιτίας του στρες ξαναβγαίνουν, απλά πρέπει να περιμένουμε να μακρύνουν για να δούμε το αποτέλεσμα.

Τι γίνεται όμως όσο περιμένουμε; Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να ηρεμήσουμε ακόμα και αν ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό γιατί η εικόνα μας με σαφώς αλλαγμένα μαλλιά έχει αρνητικό αντίκτυπο. Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος στρες που μόνο καλό δεν μας κάνει. Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση και για αυτό ή μάλλον, υπάρχουν 5 tips και 5 προϊόντα που μπορούν να σου χαρίσουν όσο ακριβώς όγκο χρειάζεσαι μέχρι να επανέλθουν τα μαλλιά σου στο φυσιολογικό.

Όχι, δεν θα σου πούμε να κρεπάρεις τη ρίζα, να βάλεις άπειρα προϊόντα και να επιβαρύνεις τον θύλακα. Επίσης, δεν θα σου προτείνουμε φαρμακευτικά σαμπουάν και είδη αφού μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σου προτείνει κάτι τέτοιο. Αυτό που θα κάνουμε, είναι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο για να νιώσεις καλύτερα αλλά…δεν θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα γενικά. Θα το προσεγγίσουμε  ειδικά, κοιτάζοντας τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα tips και τα αγαπημένα μας προϊόντα για κάθε περίπτωση και σε προσκαλούμε να τα δεις, να τα εφαρμόσεις και να χαλαρώσεις. Όλα θα πάνε καλά, το λέμε και το ξαναλέμε αλλά είναι η αλήθεια!

Διάβασε ακόμα: Το νέο κούρεμα της Ciara θα σε κάνει να ανυπομονείς να ανοίξουν τα κομμωτήρια

 


Πηγή