Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5 tips για την απολέπιση που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

Η καθημερινή απολέπιση βελτιώνει την όψη της επιφάνειας της επιδερμίδας και τη λειτουργία του δέρματος. Κι ενώ την παραπάνω συμβουλή όλες την γνωρίζουμε… υπάρχουν μερικά πράγματα που σίγουρα δεν ξέρουμε! Αυτή τη φορά, ο David S. Orentreich, κορυφαίος δερματολόγος της Clinique, μας αποκαλύπτει μερικά tips που θα μας βοηθήσουν πολύ!

#1. Η απολέπιση αυξάνει τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης που οδηγεί σε πιο καθαρή, απαλή επιδερμίδα με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και διαύγεια.

#2. Είναι καλύτερο να ρυθμίζει κανείς τη δύναμη της απολέπισης από τη συχνότητα. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να κάνουμε απολέπιση 2 φορές την ημέρα με μια λοσιόν πιο ήπιας δύναμης παρά 1 φορά την εβδομάδα με μια πιο δυνατή λοσιόν απολέπισης.

00 exfoliation

#3. Η απολέπιση είναι όπως η άσκηση. Είναι καλύτερο να ακολουθούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καθημερινά από το να το παρακάνουμε πιο σπάνια. Εάν η επιδερμίδα σας είναι συνηθισμένη σε μια καθημερινή απολέπιση, είναι ΟΚ να κάνουμε πιο έντονη απολέπιση μια –δύο φορές, είτε στο σπίτι είτε σε ένα ιατρείο δερματολόγου.

Clinique 3 Step Skin Type 2

Το Σύστημα Περιποίησης 3-Step της Clinique είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Έτσι εάν ο καιρός αλλάζει ή όσο το δέρμα σου βλέπεις να αλλάζει με την ηλικία, μπορείς να προτιμήσεις μια πιο ήπια σύνθεση ή να αλλάξεις την ένταση ή τη συχνότητα.

 

#4. Τα χημικά συστατικά απολέπισης όπως το σαλικυλικό οξύ έχουν επιπρόσθετα οφέλη από την απολέπιση. Καθυστερούν κάποιους μηχανισμούς που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ώριμη και είναι αρκετά απαλά για να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ένα άλλο όφελος του σαλικυλικού οξέος είναι ότι δεν είναι ευαίσθητο στο φως, που σημαίνει ότι δεν θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευάλωτη στην ακτινοβολία όπως κάνουν κάποιοι άλλοι απολεπιστικοί παράγοντες.

ab51ac75af1692e52f516d7d8ebe21b3 copy

#5. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις απολέπιση κατά τη διάρκεια μηνών με ζέστη ή και υγρασία. Όταν η επιδερμίδα δέχεται επίθεση από τις ακτίνες UV, δεν ανανεώνει πολύ συχνά τα κύτταρα όσο θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε φραγμένους πόρους ή ακόμη σπυράκια. Η απολέπιση βοηθά στην πρόληψη αυτών και κρατά μακριά τα σπυράκια.


Πηγή