Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

5 tips και 5 προϊόντα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές

Επέστρεψες από τις διακοπές, σκέφτεσαι όλες τις υπέροχες αναμνήσεις που δημιούργησες, τα καταγάλανα νερά μέσα στα οποία βουτούσες καθημερινά και τις άπειρες ώρες ηλιοθεραπείας και… κάπως έχεις μελαγχολήσει. Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ στο ίδιο mood είμαι.

Όμως, άσε στην άκρη τις σκέψεις και τη νοσταλγία και αφυπνίσου αμέσως. Το δέρμα σου εκπέμπει SOS, γιατί ταλαιπωρήθηκε για πολλές μέρες. Δεν πρέπει – επιτέλους- να το ενυδατώσεις;

Τα βήματα για σωστό ξεκαθάρισμα του νεσεσέρ μετά τις διακοπές

Ενυδάτωση μετά τις διακοπές

Ναι! Μπορεί εσύ καθημερινά να φορούσες στο πρόσωπό σου την ενυδατική κρέμα σου, όπως επίσης και στο σώμα σου και να θεωρείς πως φρόντιζες σωστά την επιδερμίδα σου. Δεν αντιλέγω.

via GIPHY

Ωστόσο, η ηλιοθεραπεία που έκανες, οι βόλτες κάτω από τον ήλιο και η επαφή με το θαλασσινό νερό έχουν αφυδατώσει και ταλαιπωρήσει το δέρμα σου τόσο όσο δεν φαντάζεσαι. Χρειάζεται, λοιπόν, να μεριμνήσεις, ώστε να επανέλθει η λάμψη και η φρεσκάδα σε πρόσωπο και σώμα. Και πώς θα γίνει αυτό; Με σωστή, μεθοδευμένη ενυδάτωση.

Τα βήματα για σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας

#1 Ξεκίνα με body scrub

Η απολέπιση είναι βασικό βήμα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και να επιτρέψεις στα ενυδατικά προϊόντα να εισχωρήσουν και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Άπλωσε, λοιπόν, το scrub στο σώμα σου και τρίψε απαλά, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Η λάμψη μετά από εκεί είναι θέμα χρόνου!

#2 Συνέχισε με ενυδατική κρέμα σώματος

Μην τη λυπηθείς! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα κρέμα σώματος από την κορυφή ως τα νύχια. Μην ξεχάσεις τα σημεία- φωτιά: τους αγκώνες σου, το δέρμα πίσω από τα γόνατα και τις πατούσες σου.

#3 Ώρα για scrub προσώπου

2-3 φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση και στο πρόσωπο. Μόνο έτσι θα λάμψει η επιδερμίδα σου και θα μπορέσει να απορροφήσει όλα τα ενυδατικά συστατικά που θα ακολουθήσουν.

#4 Κάνε μάσκα ενυδάτωσης

Μετά το scrub θα ήταν καλό να κάνεις μια μάσκα ενυδάτωσης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια sheet mask με υαλουρονικό οξύ;

#5 Ενυδατική κρέμα

Τώρα είναι η σειρά για την ενυδατική κρέμα σου. Επίλεξε μια κρέμα με πολύ ενυδατικά συστατικά, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ ή τα κεραμίδια (ceramides).

Έτσι θα σε άφηνα; Φυσικά και σου έχω βρει στην gallery τα πιο απαραίτητα beauty items για τη… σωτηρία του δέρματός σου μετά τις διακοπές.

Cover photo: freepik.com


Πηγή