Τρίτη , 27 Οκτώβριος 2020
5 tips για υγιή και δυνατά νύχια

5 tips για υγιή και δυνατά νύχια

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα περιποιημένα άκρα επιβάλλονται! Είτε βάφετε τα νύχια σας είτε προτιμάτε να τα αφήνετε άβαφα, πρέπει από τώρα να τα φροντίσετε ώστε να βελτιώσετε την ανθεκτικότητά τους αλλά και την όμορφη εικόνα τους. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη λάμψη τους ακολουθώντας τα εξής tips!

1. Σωστό λιμάρισμα σημαίνει σωστή κατεύθυνση
Πείτε ναι στο λιμάρισμα αλλά όχι προς όλες τις κατευθύνσεις! Αποφύγετε να τα λιμάρετε τα νύχια σας με κινήσεις μπρός-πίσω ή δεξιά- αριστερά και επιλέξτε μια μόνο κατεύθυνση. Το λιμάρισμα στα νύχια θα πρέπει να γίνεται συχνά, μιας και με αυτό τον τρόπο τα νύχια δυναμώνουν!

2. Ενυδάτωση και θρέψη
Η ενυδάτωση χρειάζεται παντού- ακόμη και στα νύχια -και πραγματικά είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε χωρίς κόπο! Μη ξεχνάτε να απλώνετε στα χέρια σας ενυδατική κρέμα ή κάποια λοσιόν ανάμεσα στα δάκτυλα και στη βάση των νυχιών σας και γύρω από τα πετσάκια, προκειμένου να ενυδατώνεται και αυτή η περιοχή των χεριών σας.

3. Αφήστε τα να αναπνεύσουν
Ναι το ξέρω… πολλές από εσάς μπορεί να αισθάνεστε καλύτερα όταν βλέπετε τα νύχια σας βαμμένα αλλά ένα διάλειμμα από το συχνό βάψιμό τους , πιστέψτε με, θα τα κάνει ακόμη πιο δυνατά! Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε και τους αποχρωματισμούς στα νύχια σας -κίτρινινη όψη- που προκαλεί το συχνό βάψιμο.

4. Κάντε απολέπιση χεριών
Φροντίστε να κάνετε απολέπιση στα χέρια σας μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή γύρω από τα νύχια σας. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τη βρομιά που συσσωρεύονται γύρω από αυτά.

5. Μη ξεχνάτε τα γάντια
Είτε πλένετε πιάτα είτε ασχοληθείτε με άλλες δουλειές του σπιτιού όπου τα χέρια σας θα έρθουν σε επαφή με απορρυπαντικά ή άλλες ουσιές που φθείρουν τα νύχια σας, τα γάντια είναι απαραίτητα! Αν θέλετε τα χέρια σας να είναι ακόμη πιο απαλά και τα νύχια σας ακόμη πιο ενυδατωμένα, απλώστε λίγη κρέμα χεριών πριν τα φορέσετε!

Πηγή: queen.gr