Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

5+1 Μάσκες για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή

Μόλις χθες ανεβάσαμε ένα… insta–κάλεσμα στον λογαριασμό μας για να μας πεις τι θέλεις να διαβάσεις στην ομορφιά ή να μας κάνεις ερωτήσεις και δεχτήκαμε πολλές, ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις. Κάποιες τις έχω ήδη απαντήσει και δημιουργήσαμε μάλιστα μία νέα στήλη όπου κάθε μέρα θα απαντώ σε ότι με ρωτάς. Δεν θα σου πω όμως ποτέ 100% τι να κάνεις με τα σπυράκια και την ακμή και θα σου εξηγήσω τι εννοώ…

Η επιδερμίδα της κάθε μίας μας είναι διαφορετική. Οι συμβουλές λοιπόν που δίνω είναι γενικές, ακόμα και όταν γίνονται μετά από επικοινωνία με τους δερματολόγους που συνεργαζόμαστε. Είναι γενικές γιατί ακριβώς η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και αν έχει προβλήματα όπως η ακμή, δεν είναι ποτέ σίγουρο το τι θα λειτουργήσει στο ένα δέρμα και τι στο άλλο.

Μπορεί η δική σου ακμή να είναι ορμονική, μπορεί να οφείλεται στο στρες (θα τα πούμε αύριο αυτά), μπορεί να σε πείραξε κάποιο προϊόν ή μπορεί να περιμένεις να αδιαθετήσεις απλά. Οι συμβουλές λοιπόν για τα σπυράκια είναι γενικές και θα πρέπει να τις λαμβάνεις with a grain of salt που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι (τόσα χρόνια σπούδαζα να μην το παινευτώ;). Αν μάλιστα έχεις σοβαρό πρόβλημα ακμής δεν πρέπει καν να διαβάζεις το τι γράφω εγώ αλλά να ακούς μόνο τον δερματολόγο σου.

Αυτό που μπορώ να κάνω όμως σήμερα για εσένα και τα σπυράκια σου, μιας που με ρώτησες στο Instagram, είναι να προτείνω μερικές μάσκες περιποίησης από το φαρμακείο. Είναι ειδικές για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή και αν δεν έχεις σοβαρό θέμα με την επιδερμίδα σου μπορεί να σε βοηθήσουν. Μπορείς να τις βρεις online ή να στείλεις μήνυμα 1 στο 13033 και να πας στο φαρμακείο αν και σου προτείνω να μην το κάνεις, δεν είναι απαραίτητη μετακίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι εδώ για να απαντήσω σε ό, τι θέλεις αλλά για τα σπυράκια σου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει πάντα ο δερματολόγος σου. Δες τώρα τις μάσκες…

cover photo @skincare

Διάβασε ακόμα: Υβόννη Μπόσνιακ: Αποκάλυψε το μυστικό για την τέλεια επιδερμίδα της


Πηγή