Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5+1 concealers που μοιάζουν με «γόμες» για μαύρους κύκλους

Το concealer είναι ένα προϊόν που μπορεί να εξαφανίσει τα ξενύχτια, την κούραση, την ταλαιπωρία, τα πολλά κοκτέιλ, ακόμα και τη στεναχώρια μας. Η περιοχή γύρω από τα μάτια βλέπεις, είναι ο μεγαλύτερος «μαρτυριάρης» του προσώπου. Κάθε ώρα που δεν κοιμηθήκαμε, κάθε κοκτέιλ που ήπιαμε και κάθε δάκρυ που χύσαμε, εμφανίζεται με τη μορφή μαύρων κύκλων.

Το να βρούμε λοιπόν το τέλειο concealer είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Πολλές φορές ωστόσο, κάνουμε λάθη κατά την αναζήτηση του τέλειου προϊόντος. Διαλέγουμε λάθος υφές, λάθος αποχρώσεις και προϊόντα που γενικά είναι λάθος, και ακατάλληλα για εμάς και τις ανάγκες μας. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Το καλύτερο είναι να εμπιστευθούμε τις ειδικούς που εργάζονται στα counters των αγαπημένων μας προϊόντων. Εκείνες μπορούν να μας προτείνουν την τέλεια υφή και απόχρωση. Αν όμως θέλεις να το κάνεις ολομόναχη, υπάρχουν μερικοί γενικοί αλλά βασικοί κανόνες. Έχουμε και λέμε…

Κολλαγόνο: Συμπληρώματα VS Κρέμες- Ποιο λειτουργεί καλύτερα και πώς θα επιλέξεις σωστά

Η υφή

Αν το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι ξηρό, χρειάζεσαι ένα ενυδατικό κονσίλερ με ενυδατικά στοιχεία. Οτιδήποτε πιο βαρύ θα κάνει γραμμές και θα «σπάει». Αντίστοιχα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, χρειάζεσαι κάτι πιο σταθερό και ίσως πρέπει να το συνοδεύσεις με λίγη πούδρα.

Η απόχρωση

Όχι, δεν πρέπει να διαλέγεις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Το ανοιχτόχρωμο concealer κάνει τους κύκλους να φαίνονται περισσότερο. Το ιδανικό χρώμα για εσένα είναι η απόχρωση της επιδερμίδας σου, ίσως έναν τόνο πιο ανοιχτό. Και φυσικά, μην ξεχνάς να λαμβάνεις υπόψη σου τον τόνο της επιδερμίδας σου, αν δηλαδή είναι θερμή ή ψυχρή.

Τα νέα

Υπάρχουν κονσίλερ τα οποία δεν αλλάζουμε με τίποτα γιατί έχουν αποδείξει την αξία τους και έχουν καμουφλάρει τα πάντα εδώ και χρόνια. Συνεχώς όμως, εμφανίζονται νέα προϊόντα, με νέες φόρμουλα που πραγματικά μας ενθουσιάζουν και σήμερα θα μιλήσουμε λίγο για αυτά. Υπάρχουν 6 που έφτασαν στα χέρια μας και ήδη τα έχουμε αγαπήσει πολύ, το κάθε ένα για άλλο λόγο. Ρίξε μία ματιά πιο κάτω…

Ψαλίδι βλεφαρίδων: Πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά για ν’ απογειώσεις το βλέμμα σου

BENEFIT COSMETICS, BOIING BRIGHT-ON CONCEALER

Κρεμώδες, ελαφρύ αλλά με καλυπτική υφή που χαρίζει αποτέλεσμα φωτεινότητας στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει άμεσα πιο ξεκούραστο.

BOBBI BROWN, SKIN CONCEALER STICK

BOBBI BROWN SKIN CONCEALER STICK

Η κρεμώδης, ενυδατική και ελαφριά σύνθεσή του αναμειγνύεται εύκολα στην επιδερμίδα, αντέχει στον ιδρώτα, την υγρασία και είναι αδιάβροχο. To λατρεύουμε γιατί είναι πανεύκολο στη χρήση.

DIOR, BACKSTAGE FACE & BODY FLASH PERFECTOR CONCEALER

DIOR BACKSTAGE FACE BODY FLASH PERFECTOR CONCEALER

ΕΝΑ πολυχρηστικό, αδιάβροχο κονσίλερ που συνδυάζει την υψηλή κάλυψη με ένα εφέ φυσικής λάμψης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο αλλά και το σώμα για το καμουφλάζ σημαδιών και κοκκινίλων.

KIKO MILANO, FULL COVERAGE CONCEALER

KIKO MILANO FULL COVERAGE CONCEALER

Κρεμώδες αλλά ελαφρύ, είναι ένα κονσίλερ που προσφέρει απόλυτη κάλυψη με μόλις ελάχιστη ποσότητα, και παραμένει στη θέση του ακόμα και μετά από ένα βράδυ γεμάτο χορό και κοκτέιλ.

MAYBELLINE NEW YORK, ACTIVE WEAR 30H CONCEALER

MAYBELLINE NEW YORK ACTIVE WEAR 30H CONCEALER

Ένα κονσίλερ με λεπτόρρευστη υφή, που χαρίζει ματ αποτέλεσμα και διαρκεί ως και 30 ώρες για καμουφλάζ που δεν σε προδίδει ό, τι καν κάνεις, όποια πρόκληση και αν αντιμετωπίσεις.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP, BARE WITH ME CONCEALER SERUM

NYX PROFESSIONAL MAKEUP BARE WITH ME CONCEALER SERUM

Ένα κονσίλερ 2 σε 1, το οποίο περιέχει ορό, εμπλουτισμένο με tremella mushroom, cica και πράσινο τσάι, για κάλυψη και ταυτόχρονη περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια.


Πηγή