Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

5+1 detox μάσκες για να σώσεις το δέρμα σου από τη… μάσκα!

Η μάσκα προστασίας έχει γίνει ένα με το πρόσωπό μας και είναι λογικό. Με τόσα κρούσματα καθημερινά, είναι μία ασπίδα προστασίας για εμάς, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γύρω μας γενικά. Δεν μας ενοχλεί λοιπόν. Την υπομένουμε και μάλιστα, την έχουμε ήδη συνηθίσει. Μπορούμε να τη φορέσουμε όσο χρειαστεί και δεν γκρινιάζουμε καθόλου. Δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε επειδή είμαστε ασφαλείς άλλωστε.

Εκείνο που “γκρινιάζει” όμως είναι το δέρμα μας. ´Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η επιδερμίδα υποφέρει για πολλούς λόγους κάτω από τη μάσκα και τα σπυράκια είναι φυσικό επακόλουθο όταν τη φοράς πολλές ώρες την ημέρα. Μπορείς όμως να βοηθήσεις την κατάσταση με έναν βαθύ καθαρισμό μία φορά την εβδομάδα.

Όχι, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα στον δερματολόγο. Μία μάσκα αρκεί για να αποτοξινώσει και να καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σου αλλά όχι όποια και όποια μάσκα. Χρειάζεσαι μία μάσκα με ενεργό άνθρακα και θα σου θυμίσουμε γιατί.

Ο ενεργός άνθρακας έχει την “μαγική” ιδιότητα να έλκει τους ρύπους και να τους εγκλωβίζει στα μόριά του. Έτσι, κάθε φορά που τη φοράς, εκείνη “ρουφά” τις ακαθαρσίες και εσύ στη συνέχεια τις ξεπλένεις με άφθονο νερό. Όλες οι μάσκες καθαρισμού βέβαια θα προσφέρουν στην επιδερμίδα σου πολύτιμη βοήθεια αλλά αν θέλεις πραγματικά αποτελεσματικό καθαρισμό και αποτοξίνωση οι μάσκες με άνθρακα είναι η τέλεια επιλογή.

Για να βοηθήσουμε λοιπόν εσένα και την επιδερμίδα σου και για να φοράς τη μάσκα σου χωρίς καμία έγνοια, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery 6 μάσκες αποτοξίνωσης και καθαρισμού με ενεργό άνθρακα που λατρεύουμε. Δες τις όλες και βάλτες στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου.

Διάβασε ακόμα: Mega-guide: 30 μεικάπ για κάθε τύπο και ανάγκη της επιδερμίδας σου


Πηγή