Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

6 λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου και θα ήθελες να ξέρεις!

Η κατάσταση έχει ως εξής: Τα μαλλιά σου βλέπεις να μην μακραίνουν τόσο όσο της φίλης σου. Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ θέλεις μακριά μαλλιά. Τι φταίει; Τι παραπάνω κάνει η φίλη σου; Τι λιγότερο κάνεις εσύ;

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις 6 από τους πιο βασικούς λόγους που τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν!

– Έλλειψη σιδήρου
Ρώτα το γιατρό σου εάν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σου είναι καλά. Ειδάλλως, βάλε στην καθημερινή σου διατροφή τις «σωστές» τροφές- πηγές σιδήρου όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το μοσχάρι, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, η σπιρουλίνα και τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά.

– Δεν κοιμάσαι αρκετά
Ο ύπνος και γενικότερα το να ξεκουραζόμαστε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι από τα πράγματα που επιβάλλονται στην καθημερινή μας ρουτίνα. Η έλλειψή του, λοιπόν, εκτός όλων των άλλων υγείας (υπερκόπωση κλπ), μπορεί να ευθύνεται και για αρκετά θέματα που αντιμετωπίζουμε με την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας! Και ναι, όση δουλειά και υποχρεώσεις κι αν έχουμε, οι 8 ώρες μας ανήκουν και μας αξίζουν.

– Δεν έχεις βρει το σωστό timing για το πότε θα πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου
Βάλε έναν προγραμματισμό στις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο! Είτε οι πολύ συχνές επισκέψεις, είτε το να ξεχνάς να κόβεις τα μαλλιά σου, μπορεί να ευθύνεται για το ότι δεν μακραίνουν εύκολα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα κομμωτήριο που εμπιστεύεσαι και να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για το πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου!

– Αγχώνεσαι και δεν πρέπει
Οι επιπτώσεις του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα (μέσα στα πάντα είναι και τα μαλλιά σου)! Το να μην μπορείς να διαχειριστείς το άγχος ή την πίεση που δέχεσαι, μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σου ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια. 

– Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα
Τα εργαλεία θερμότητας και η χρήση συνεχώς προϊόντων hairstyling, μπορεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη των μαλλιών σου! Βάλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου να απλώνεις μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης στα μαλλιά σου και αντικατέστησε τη μεταλλική βούρτσα με μία σε φυσική τρίχα που δεν «σπάει» τα μαλλιά! Επίσης, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα καλής ποιότητας σαμπουάν και conditioner που θα αναζωογονεί τα μαλλιά σου μετά από κάθε λούσιμο.

Last but not least…

– Τα γονίδια
Το DNA, τα γονίδια, η κληρονομικότητα και γενικά όσα δεν μπορείς να ελέγξεις και να παρέμβεις άμεσα! Στη λογική του ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι, ακολουθεί και το fact πως τα μαλλιά όλων μας δεν είναι τα ίδια και φυσικά δεν μακραίνουν το ίδιο!

 


Πηγή