Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

6 τρόποι για να βοηθήσετε τη δράση της αντιγηραντικής κρέμας

Όταν παίρνουμε στα χέρια μας μια καινούργια αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια ή ένα προϊόν αντιγήρανσης προσώπου, γεμίζουμε αυτόματα ελπίδες ότι σύντομα θα αποκτήσουμε ξανά φρέσκια και νεανική όψη, θα λάμψει το δέρμα μας, κι όλα αυτά ακούραστα! Όμως, όσο αποτελεσματικά κι αν είναι τα καλλυντικά κατά της γήρανσης του προσώπου ή των ρυτίδων των ματιών, η αλήθεια είναι ότι, αν εμείς δεν βάλουμε τα δυνατά μας και δεν προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τη δράση τους, ίσως να δούμε αργά -αν όχι ποτέ- τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάτι στο οποίο μάλιστα συμφωνεί και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Ας δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά βήματα για να αυξήσουμε στο μέγιστο τα όπλα μας κατά της γήρανσης προσώπου.

  1. Ξεκινήστε με ένα προϊόν για την αντιγήρανση προσώπου, καθώς η παράλληλη χρήση πολλών προϊόντων μαζί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα κι ο ερεθισμός προσθέτει χρόνια στην όψη σας, κάτι που όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά καταπολεμάτε!
  2. Είτε μιλάμε για μια αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια είτε για κάποιο άλλο προϊόν κατά της γήρανσης, δοκιμάστε το πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας! Επειδή οι επιδερμίδα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, καλό θα ήταν να τα τεστάρετε πρώτα, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του πήχη σας, δυο φορές την ημέρα για 4-5 μέρες. Αν το δέρμα δεν παρουσιάσει κοκκινίλα ή άλλον ερεθισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα.
  3. Η κρέμα για την αντιγήρανση προσώπου ή η αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια δεν έρχεται τυχαία με ένα φυλλάδιο οδηγιών. Διαβάστε προσεκτικά όσα αναγράφονται, καθώς η λάθος χρήση -είτε λιγότερη είτε περισσότερη από το επιθυμητό- μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, φραγμένους πόρους ή απλώς να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.
  4. Δώστε χρόνο στο προϊόν να δράσει. Πολλές γυναίκες περιμένουν μετά από μια-δυο εφαρμογές να δουν θεαματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι αντιγηραντικές κρέμες και η αντιρυτιδική κρέμα ματιών θέλουν έως και τρεις μήνες για να δείξουν ορατά αποτελέσματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξεκινά τότε η δράση τους, απλώς τότε τη βλέπετε εσείς.
  5. Ακόμα σημαντικό είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα αντιγήρανσης προσώπου ή την αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια και αφού δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς έτσι θα τα διατηρήσετε κιόλας. Αν σταματήσετε τη χρήση τους, είναι λογικό να επαναφέρετε τις ανεπιθύμητες γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο και τα μάτια.
  6. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο προκειμένου να βοηθήσετε τη δράση της κρέμας αντιγήρανσης προσώπου ή της κρέμας κατά των ρυτίδων των ματιών -αφού η ακτινοβολία, μεταξύ άλλων, προκαλεί φωτογήρανση. Η αντηλιακή προστασία επιτρέπει στα κύτταρα να αναπλάθονται πιο εύκολα, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο μελανώματος. Οπότε μη φύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό.

Πηγή