Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

7 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου και σου προσθέτουν χρόνια!

 Σήκωσε το χέρι σου αν αγοράζεις (και κατ’ επέκταση φοράς) το ίδιο eyeliner ή με τον ίδιο τρόπο το μολύβι στα μάτια σου τα τελευταία οχτώ χρόνια! Κι όμως, ο καιρός κυλάει, οι συνθήκες αλλάζουν, ωριμάζουμε (ψυχικώς και σωματικώς) και αυτά που μας πήγαιναν στα 20 μας, δυστυχώς, τώρα, μπορεί να αποβαίνουν μοιραία για το νεανικό μας προφίλ. Τι θέλω να πω… Πως υπάρχουν μικρές κινήσεις- λάθη στο μακιγιάζ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και προσθέτουν χρόνια… Τσέκαρέ τες όλες παρακάτω…

– Η λάθος αρχή δεν είναι άλλη από το να ξεκινήσεις ένα μακιγιάζ χωρίς να έχεις ενυδατώσει σωστά την επιδερμίδα σου (και εννοείται χωρίς να έχεις ξεβαφτεί καλά). Η ενυδατωμένη επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και κάνει το foundation να απλώνεται πιο ομοιόμορφα και απαλά, χωρίς να σχηματίζονται αντιαισθητικές γραμμές που παραπέμπουν σε μία πιο κουρασμένη και πιο ώριμη επιδερμίδα.

– Έχεις διαλέξει λάθος υφή στο foundation σου: Οι πιο πουδρέ και ματ φόρμουλες έχουν την τάση να δημιουργούν (και να τονίζουν) τις λεπτές γραμμές του προσώπου . Αντί αυτού, προτίμησε ένα υγρό foundation με ελαφριά σύνθεση που θα προσφέρει κάλυψη αλλά θα χαρίζει και μία υγιή λάμψη στο πρόσωπό σου.

– Έχεις διαλέξει λάθος απόχρωση στα καλλυντικά σου (foundation, ρουζ, μολύβια, concealer): Επίλεξε σοφά και συμβουλευόμενη τους makeup experts τη σωστή απόχρωση στα καλλυντικά σου. Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις ένα άψογο, όσο το δυνατόν πιο φυσικό και – κοντά στην ηλικία σου- μακιγιάζ. Και όταν λέω κοντά στην ηλικία σου, δεν εννοώ να μην πειραματίζεσαι με νέες τάσεις και τεχνικές, απλά πάντοτε να υιοθετείς κάτι σου αρέσει και ταιριάζει με το στυλ. Να βάζεις τη δική σου υπογραφή σε κάθε τι.

– Έχεις κολλήσει στο μαύρο μολύβι και eyeliner ή αλλιώς κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια: Από το γυμνάσιο έως τα πρώτα/ δεύτερα –άντα σου, το μαύρο eyeliner ή μολύβι μπορεί να είναι από τα signature καλλυντικά του look σου, όμως έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις ένα σε μάι σκούρα καφέ απόχρωση; Θα κάνει να φαίνονται πιο «ζεστά» τα χαρακτηριστικά σου, ξεφεύγοντας από την αυστηρότητα του μαύρου μολυβιού.

– Το παρακάνεις με τη μάσκαρα : Μπορεί η μάσκαρα να είναι αυτή που σου χαρίζει σαγηνευτικό βλέμμα, όμως παράλληλα μπορεί να γίνει και ο μεγαλύτερος εχθρός του νεανικού σου look. Αναφέρομαι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που από υπερβάλλοντα ζήλο περνάς τέσσερις, πέντε- χάνω το μέτρημα πόσες- στρώσεις μάσκαρα στα μάτια σου πάνω- κάτω, δημιουργώντας ένα «spidery εφέ» στα μάτια σου. Αν έχεις βρει τον κατάλληλο σύμμαχο, δύο στρώσεις είναι αρκετές!

– Προσοχή στα φρύδια: Ούτε τα υπερβολικά λεπτά, ούτε τα υπερβολικά μεγάλα φρύδια θα σε βοηθήσουν για να διατηρήσεις και να αναδείξεις το νεανικό σου look. Απόφυγε τις μεγάλες επεμβάσεις και τους πειραματισμούς στο σχήμα και στο πάχος τους και προτίμησε να «ακολουθήσεις τις οδηγίες» που επέλεξε η φύση για το δικό σου πρόσωπο!

– Ξεχνάς το λαιμό: Η περιποίηση του προσώπου μας δεν τελειώνει στο πηγούνι μας. Έχουμε λαιμό και ντκολτέ που χρήζουν φροντίδας και μακιγιάζ. Φρόντισε να «σβήνεις» το μακιγιάζ σου σταδιακά προς το λαιμό σου, προκειμένου να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, προσέχεις τις αποχρώσεις που χρησιμοποιείς!


Πηγή