Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

7 συνήθειες που έχεις και βλάπτουν σημαντικά την επιδερμίδα σου

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο και αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό όργανο του σώματός σου. Το ήξερες αυτό; Η αλήθεια είναι πως η επιδερμίδα είναι αυτή που διατηρεί τα εσωτερικά όργανα ασφαλή από τις εξωτερικές «επιθέσεις» και γι’ αυτό, άλλωστε, απαιτεί και μεγάλη φροντίδα. Και φροντίδα ίσον skincare routine!

Η ρουτίνα ομορφιάς στη ζωή σου

Λογικά κι εσύ στο πέρασμα των χρόνων ακολουθείς μια ρουτίνα ομορφιάς, έχεις αγοράσει και δοκιμάσει πληθώρα προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και έχεις απορρίψει άλλα τόσα.

Κρέμες, serum, καθαριστικά προσώπου, scrubs και μάσκες έχουν κατά καιρούς βρει μια θέση στο ντουλάπι του μπάνιου σου και του νεσεσέρ σου. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου, λοιπόν, χρησιμοποιείς κάθε φορά και αυτό που έχεις ανάγκη περισσότερο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Skincare.com by L’Oréal (@skincare)

Μήπως σου λείπει ένα καθαριστικό προσώπου; Εδώ θα βρεις υπέροχα προϊόντα ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα!

Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ ότι πάνω στην υπερπροσπάθειά σου να διατηρήσεις νέο και υγιές το δέρμα σου ή πάνω στην αμέλεια/αφέλειά σου μπορεί και να κάνεις σημαντικά λάθη; Λάθη, τα οποία να «κοστίσουν» άμεσα ή μελλοντικά στο δέρμα σου και… το αποτέλεσμα να σε απογοητεύσει.

Τα λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα

Καμία γυναίκα και κανένας άνθρωπος γενικότερα δεν είναι τέλειος. Μπορεί, λοιπόν, κι εσύ από ταχύτητα, από κάτι που διάβασες ή από κάτι που άκουσες από την κολλητή σου να καταλήξεις να ταλαιπωρήσεις την επιδερμίδα σου άθελά σου.

Οι συνέπειες; Μεγάλες! Κοκκινίλες, ερεθισμοί και φαγούρα στο δέρμα, πρόωρη γήρανση με λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και σημάδια. Ο απόλυτος εφιάλτης, δηλαδή, για κάθε γυναίκα.

Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτό, δεν νομίζεις; Δες, λοιπόν, στην παρακάτω gallery τα επτά λάθη που κάνεις και βλάπτεις την επιδερμίδα σου και κόψε τα «μαχαίρι». Μπορεί να ανακαλύψεις και πράγματα που… δεν είχαν πάει καν στον νου σου και να εκπλαγείς πραγματικά!




Πηγή