Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι 8 συνήθειες που γερνάνε την επιδερμίδα

Οι 8 συνήθειες που γερνάνε την επιδερμίδα

Συμμορφωθείτε με τις νουθεσίες των ειδικών για μια …αγέραστη ζωή

Η επιδερμίδα αντανακλά κάθε συναίσθημα, κάτι σαν καθρέφτης δηλαδή. Επειδή λοιπόν όλες οι γυναίκες θέλουν τις …λείες επιφάνειες τους να είναι κάτι παραπάνω από καθαρές, ιδού 8 συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου, έτσι όπως τις παρουσιάζει το περιοδικό Elle (elle.com)

Σκληρά καθαριστικά
Πολλές γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε σπυράκια ή έχουν λιπαρό δέρμα κλίνουν προς τη χρήση σκληρών προϊόντων καθαρισμού. Στη θεωρία, αυτό φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά στη πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο αφαιρούνται από το δέρμα όλα τα καλά λιπαρά και μειώνεται το φυσικό προστατευτικό της επιδερμίδας.

Προϊόντα σε γυάλινες συσκευασίες 
Τα προϊόντα αντι-γήρανσης περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπώνται με την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε φως και αέρα, τονίζει ο Bryan Barron, ερευνητής και διευθυντής του BeautyPedia.com. Ο ίδιος προτείνει προϊόντα σε σωληνάρια.

Αμελώντας έναν καλό ύπνο
Είναι μάλλον περιττό να επαναλάβουμε τα οφέλη του ύπνου στον οργανισμό και πώς αυτά αντανακλώνται και στην επιδερμίδα.

Βαμβακερές μαξιλαροθήκες 
Πιέζοντας το πρόσωπο στο μαξιλάρι, η επιδερμίδα τραυματίζεται από τις μόνιμες ρυτίδες που σχηματίζονται. Οι ειδικοί προτείνουν την αντικατάσταση των βαμβακερών μαξιλαροθηκών με αυτές από μετάξι ή σατέν που προκαλούν λιγότερες «τσακίσεις».

Μιλώντας ακατάπαυστα στο τηλέφωνο

Το άρθρο δεν προτείνει να πάψουμε να μιλάμε στο τηλέφωνο, απλά αυτό να γίνεται από …μακριά (handsfree ή ανοιχτή ακρόαση). Το κινητό τηλέφωνο συγκεντρώνει βακτήρια στην επιφάνειά του, οπότε πρέπει να καθαρίζεται συχνά.

Πηγαίνοντας για ύπνο με το μεικ απ
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες: να ξαπλώνουν «παρέα» με τις βαριές στρώσεις μεικ απ. Αυτό φράζει τους αδένες και σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες. Επιπλέον, τα απομεινάρια του μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονές.

Χρήση πολλών προϊόντων 

Κάθε γυναίκα ακολουθεί μια ρουτίνα ομορφιάς, ή απλά προσπαθεί να βρει τη σωστή. Η χρήση πάρα πολλών ενεργών προϊόντων ταυτόχρονα, μόνο ευεργετική δεν είναι καθώς προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση