Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

8 tips για ίσια μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιήσεις ισιωτική!

Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου πάνω από 3 φορές την εβδομάδα, τότε σίγουρα θα έχεις ευχηθεί να υπήρχε αυτό το μαγικό ραβδάκι που όταν άγγιζε  ενώ ήταν ακόμη σπαστά ή φριζαρισμένα, θα τα έκανε ίσια και απαλά με μία κίνηση και το βασικότερο χωρίς να χρειαστεί να τα επιβαρύνεις με εργαλεία θερμότητας…Μαγικά ραβδάκια, όμως, δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ειδικοί που έχουν πάντοτε τον τρόπο να βρουν λύση στο πρόβλημά σου. Ο Jill Engelsen, senior stylist στη Νέα Υόρκη μίλησε το αγγλικό Elle και αποκάλυψε μερικά από τα παρακάτω pro- hair-tips!

#1. Οι σωστές αρχές
Ξεκίνα εφαρμόζοντας το σωστό σαμπουάν και conditioner. Είναι πολύ σημαντικό – αν θέλεις να πετύχεις ένα ίσιο hairlook- να ξεκινήσεις την περιποίηση των μαλλιών σου με το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner για ίσια μαλλιά. Μετά το λούσιμο, προσπάθησε να αφαιρέσεις την υγρασία από τα μαλλιά σου, άπλωσε μία κρέμα για απαλά μαλλιά ή ένα leave-in conditioner και στο τέλος, χρησιμοποίησε ένα serum ή ένα λαδάκι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

#2. Η πετσέτα που θα χρησιμοποιήσεις

secado con toalla
Στην ίδια λογική (της εξειδίκευσης) χρησιμοποίησε μία super-απορροφητική πετσέτα με μικροΐνες για να αφαιρέσεις την υγρασία από τα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τους προκαλέσεις καταστροφή ή φριζάρισμα.

#3. Η επανάληψη

3a57f930 cf2e 0132 4709 0e9062a7590a
Φρόντισε να χτενίζεις τα μαλλιά σου σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να στεγνώσουν. Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά με το να τα χτενίζεις συνέχεια θα καταφέρεις να πετύχεις ένα undone city- chic look που μπορείς να ολοκληρώσεις χρησιμοποιώντας κάποιο έλαιο ή πομάδα στις άκρες των μαλλιών σου, για να τις κάνεις πιο μαλακές.

#4. Η τεχνική που θα σου λύσει τα χέρια

taneshaprint5 662x1024
Αφού χτενίσεις τα μαλλιά σου, τύλιξέ τα – ενώ είναι ακόμη νωπά – γύρω από το κεφάλι σου. Στην ουσία παίρνεις μεγάλα τμήματα μαλλιών και τα τυλίγεις γύρω από την κορυφή του κεφαλιού σου. Στερεώνεις με τσιμπιδάκια και περιμένεις μέχρι να στεγνώσουν. Στο τέλος αφαιρείς τα τσιμπιδάκια και τα ξετυλίγεις με προσοχή, χτενίζοντάς τα παράλληλα.

#5. Rollers στα μαλλιά

2517d956698a66e7891d1a508f2bb4db
Κι αν δεν σου αρέσει η παραπάνω τεχνική… βάλε rollers. Αν έχεις μάλιστα μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήσε jumbo rollers (περίπου έξι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jill). Αφού στεγνώσεις με την πετσέτα τα μαλλιά σου , χτένισέ τα προς τα πάνω και τύλιξέ τα γύρω από τα rollers (προτίμησε τα πλαστικά). Στερέωσε με τσιμπιδάκια σε κάθε πλευρά και άφησέ τα μέχρι να στεγνώσουν!

#6. Βρες συμμάχους
Ανακάλυψε τα σωστά προϊόντα (όπως ειδικά serums ή gels) , που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα και να λειάνεις τα μαλλιά σου!

#7. Με τη δύναμη του κρύου αέρα

d8359950 3e3c 11e6 9a2b ff7c18515894 dry
Ρύθμισε το πιστολάκι σου στον κρύο αέρα και στέγνωσε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τα χέρια και τη βούρτσα σου.

#8. Κάνε το επόμενο βήμα με τη δύναμη της φύσης…
Μόλις στεγνώσουν εντελώς τα μαλλιά σου, άπλωσε λίγο έλαιο καρύδας, που θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα περιορίσει το φριζάρισμα.


Πηγή