Δευτέρα , 4 Μάρτιος 2024

9+1 λάθη που κάνεις με το αντιηλιακό σου

Έχεις ακούσει πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό το καλοκαίρι… Είσαι σίγουρη όμως πως προστατεύεσαι σωστά;

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις και σχετίζονται με το αντηλιακό σου:

1. Ξεχνάς να το φορέσεις ή να το ανανεώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα

2. Το χρησιμοποιείς και φέτος ενώ το έχεις ανοίξει από πρόπερσι. Μπορεί να νομίζεις πως το αντηλιακό σου δεν έχει ημερομηνία λήξης, όμως, όπως όλα μας τα καλλυντικά, έτσι έχει κι αυτό. Στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό να το ανανεώνεις τακτικά, αφού με τον καιρό χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες.

3. Το φυλάς σε μια τσάντα μπάνιου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου: Αν δεν κρατάς το αντηλιακό σου σε δροσερό μέρος, μειώνει και την προστασία που σου παρέχει και το χρόνο ζωής του.

4.  Σίγουρα είναι βολικό ένα make up που είναι και αντηλιακό μαζί, μα αυτό δε σημαίνει πως δουλεύει. Ακριβώς επειδή δεν θα βάλεις την ίδια ποσότητα make up που θα έβαζες αντηλιακού, πιθανότατα να μην είναι αρκετό για να σε προστατέψει. Χρησιμοποίησε το σαν extra προστασία, όχι σαν υποκατάστατο της αντηλιακής σου κρέμας.

5.Δεν βάζεις αρκετό: Στη περίπτωση του αντηλιακού δεν είναι μόνο η ποιότητα, είναι και η ποσότητα που μετράει. Θυμήσου να απλώνεις μια γενναία ποσότητα αντηλιακού σε όλο σου το σώμα προσεκτικά και να κάνεις μασάζ για να απλωθεί ομοιόμορφα.

6. Η αντηλιακή σου κρέμα μετά τις 2 ώρες το πολύ, έχει χάσει την δραστικότητά της. Εκτός του ότι το σώμα σου στη πραγματικότητα την χρησιμοποιεί για να προστατευτεί, ο ιδρώτας και το κολύμπι, την ξεπλένουν σταδιακά.

7. Το φοράς μόνο όταν έχει ήλιο. Για την ακρίβεια η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέχρι και γυαλί, πόσο μάλλον μερικά σύννεφα. Εδώ λέμε πως πλέον ακόμα και το χειμώνα πρέπει να φοράς αντοιηλιακκό προσώπου και εσύ περιμένεις να βγει ο ήλιος πίσω από τα σύννεφα;

8. Η τιμή και ο δείκτης προστασίας δεν είναι ενδεικτικά: Οι γιατροί συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 60 προσφέρει διπλάσια προστασία, αντίθετα η διαφορά είναι αμελητέα. Και να είσαι σίγουρη πως ποτέ δεν θα είσαι 100% προστατευμένη. Γι’ αυτό ασχέτως του δείκτη, δεν πρέπει να παραβλέπεις να το ανανεώνεις συστηματικά και να αποφεύγεις τον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες.

9. Υπάρχουν μέρη που όλοι μας ξεχνάμε: Τα πιο συνηθισμένα μέρη που αμελούμε να βάλουμε αντηλιακή κρέμα, είναι τα αφτιά, το κρανίο, τα βλέφαρα, οι μασχάλες, και τα χείλη. Μπορεί να τα ξεχάσεις εσύ, ο ήλιος όμως δε θα το κάνει.


Πηγή