Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Aν έχεις ξηρά μαλλιά δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις αυτό το βήμα στο λούσιμο

Τα κορίτσια με λιπαρά μαλλιά γκρινιάζουν πολύ! Το ξέρω γιατί έχω και εγώ λιπαρά μαλλιά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και η γκρίνια μου είναι ατελείωτη. Τα κορίτσια με ξηρά μαλλιά ωστόσο, μπορεί να μην  γκρινιάζουν αλλά έχουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό προβλημάτων. Τα μαλλιά τους είναι άγρια, δεν είναι απαλά, δεν είναι λαμπερά, σπάνε, δεν υπακούν με τίποτα κάποιες φορές… Έχουν και αυτά τα προβλήματά τους. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα.

Αυτό που λείπει από τα ξηρά μαλλιά είναι η ενυδάτωση (προφανώς) και αυτό συμβαίνει γιατί, μαζί με όλα τα άλλα, δεν μπορούν να συγκρατήσουν εύκολα την υγρασία. Όπως αντιλαμβάνεσαι, μία απλή μαλακτική κρέμα δεν αρκεί για να λύσει όλα τα προβλήματα για τα οποία μιλήσαμε πιο πάνω.

Αυτό που χρειάζονται τα ξηρά μαλλιά είναι μάσκες. Μάσκες σε κάθε λούσιμο και αν σου φαίνεται υπερβολικό πρέπει να αλλάξεις γνώμη. Οι μάσκες είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να παρέχουν στα μαλλιά εντατική ενυδάτωση και συστατικά τα οποία έχουν ανάγκη. Τις χρειάζεσαι λοιπόν γιατί α) τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από ενυδάτωση και β) γιατί δεν συγκρατούν εύκολα την υγρασία.

Δεν είναι όμως όλες οι μάσκες ίδιες. Η αγορά είναι γεμάτη προϊόντα που μπορεί να νομίζεις πως είναι κατάλληλα για τα μαλλιά σου αλλά στο τέλος δεν κάνουν τίποτα. Ακόμα χειρότερα, η λάθος μάσκα μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σου και να προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα στη λίστα σου.

Για να σε βοηθήσω λοιπόν, έκανα την έρευνά μου, ρώτησα και έμαθα ποιες είναι οι μάσκες στις οποίες ορκίζονται τα κορίτσια με ξηρά μαλλιά και θα τις βρεις στην παρακάτω gallery. Μυρίζουν όλες τέλεια, θα τις λατρέψεις και θα ήθελα να αρχίσεις να τις φοράς σε κάθε λούσιμο…

Διάβασε ακόμα: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ από το 1954

 


Πηγή