Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αγκώνες με έντονη ξηροδερμία; Έχουμε το πιο εύκολο scrub!

Αγκώνες με έντονη ξηροδερμία; Έχουμε το πιο εύκολο scrub!

Πόσες φορές έχετε παρατηρήσει οτι η περιοχή γύρω από τους αγκώνες σας είναι πιο σκούρα και εμφανίζει έντονη τραχύτητα σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμιδα σας;

Η αλήθεια είναι, πως ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο αφενός λόγω των καλοκαιρινών ρούχων που αφήνουν ακάλυπτη αυτή την περιοχή, αφετέρου γιατί η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται και έχει την ανάγκη για μια extra ενυδάτωση και φροντίδα!

Όμως, μην ανησυχείτε καθόλου! Βρήκαμε το πιο εύκολο scrub με 3 μόλις υλικά που έχετε όλες στην κουζίνα σας για τέλεια απολέπιση.

 

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
Λίγο γάλα
Η προετοιμασία θα σας πάρει μόνο μερικά λεπτά:

Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και προσθέστε τόση ποσότητα γάλακτος όση χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Ανακατέψτε όλα καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε το scrub στους αγκώνες σας και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάντε απολέπιση για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφού σκουπίσετε την περιοχή μην ξεχάσετε να απλώσετε την ενυδατική σας κρέμα. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 2 μέρες μέχρι να δείτε τη διαφορά στους αγκώνες σας!
Η ζάχαρη και η μαγειρική σόδα έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, που θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Επιπρόσθετα, το γάλα έχει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες που θα κάνει το δέρμα πιο φωτεινό.

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr