Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι άγνωστες ιδιότητες της μαγειρικής σόδας

Οι άγνωστες ιδιότητες της μαγειρικής σόδας

Κάνει για καλλυντικές χρήσεις και όχι μόνο

Οι γυναίκες ξοδεύουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο σε προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα.

Τι θα λέγατε να μειώνατε κάπως τα έξοδα που κάνετε για αγορές καλλυντικών, χρησιμοποιώντας μερικά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα σας;

Πάρτε για παράδειγμα τη μαγειρική σόδα.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να λουστείτε, να κάνετε απολέπιση, να καθαρίσετε τα νύχια σας και να προσδώσετε μια έξτρα δόση λευκού στα δόντια σας;

Δείτε παρακάτω μερικές άγνωστες ιδιότητες της μαγειρικής σόδας, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα της Huffington Post:

Ιδανική για την περιποίηση των μαλλιών

Στα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών μπορεί κανείς να βρει δεκάδες πανάκριβα προϊόντα (σαμπουάν, σέρουμ, ειδικές φόρμουλες κ.τ.λ.) για κάθε τύπο μαλλιών και τύπο «προβλήματος» (λιπαρότητα, ξηρότητα κ.ά).

Δε χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία σε ακριβά προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν που χρησιμοποιείται συνήθως για να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής, να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό για να αντιμετωπίζετε το ξεθώριασμα από τη χλωρίνη ή να ρίξετε λίγη από την άσπρη σκόνη στα μαλλιά και τη βούρτσα σας για ένα γρήγορο… «στεγνό λούσιμο».

Για δόντια που αστράφτουν

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο Journal of Clinical Dentistry, οι οδοντόκρεμες που περιέχουν μαγειρική σόδα είναι πιο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια.

Πέρα όμως από αυτό, η μαγειρική σόδα λειτουργεί και ως «λευκαντικό» για τα δόντια, χαρίζοντάς σας ένα πιο αστραφτερό χαμόγελο.

Για τα ηλιακά εγκαύματα

Αν δεν έχετε αλόη βέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και χρησιμοποιήστε μια υγρή γάζα για να εφαρμόσετε επάνω στην επιδερμίδα και να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του καψίματος και της φαγούρας.

Αντί του αποσμητικού

Μπορείτε μέχρι και να αντικαταστήσετε το αποσμητικό σας με μαγειρική σόδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε μικρή ποσότητα από την άσπρη σκόνη με νερό για να δημιουργήσετε μια ελαφριά πάστα.
Επίσης, μπορείτε να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα στα παπούτσια σας για να «τραβήξει» τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Καθαρίστε τα νύχια σας

Τα κιτρινισμένα και με λεκέδες νύχια είναι πολύ αντιαισθητικά. Για να επαναφέρετε τη χαμένη «υγιεινή» τους όψη, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και να τρίψετε τα νύχια σας με μία ειδική βούρτσα. Αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά και ξεβγάλετε.

Κάντε βαθιά απολέπιση

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό προϊόν. Βάλτε τρία μέρη μαγειρική σόδα και ένα μέρος νερό και τρίψτε τις σκληρές περιοχές του σώματός σας (αγκώνες, φτέρνες, πόδια). Μη χρησιμοποιήσετε την πάστα αυτή σε ευαίσθητο ή «σπασμένο» δέρμα.

Πηγή: newsbeast.gr