Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αναζωογονήστε την επιδερμίδα με πέντε εύκολες μάσκες

Αναζωογονήστε την επιδερμίδα με πέντε εύκολες μάσκες

Τις φτιάχνετε εύκολα και βλέπετε άμεσα αποτελέσματα

Αγχωτικές καταστάσεις, υπερωρίες, έλλειψη ύπνου και προβλήματα υγείας, μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει και να νιώθει κουρασμένη. Πολύ συχνά, οι καθημερινές πιέσεις της σύγχρονης ζωής φαίνεται να στραγγίζουν το σώμα μας από την ζωντάνια του, η οποία με τη σειρά της οδηγεί το δέρμα να γίνει μονότονο και άψυχο. Ως αποτέλεσμα, η διάθεση και η αυτοπεποίθηση κάνει βουτιά κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

Βρείτε λοιπόν τη λύση σε μια από τις παρακάτω ευεργετικές φυσικές μάσκες προσώπου.

Μάσκα με αγγούρι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αγγούρι
  • 1 το ασπράδι ενός αυγού

Τρόπος παρασκευής: Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφρός και τρίψτε το αγγούρι σε λεπτό τρίφτη (θα χρειαστείτε 2 γεμάτες κουταλιές πολτού αγγουριού). Στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό του αγγουριού στο χτυπημένο ασπράδι αυγού και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας, αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτάκια και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με λεμόνι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής: Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφρός, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για να κάνετε το μείγμα πιο παχύρρευστο, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγες νιφάδες βρώμης.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε προσεκτικά την μάσκα στο πρόσωπο σας, αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτάκια και αφαιρέστε την με ζεστές κομπρέσες. Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού.

Μάσκα με βρώμη

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας βρώμη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσινο ξινόμηλο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κεφίρ
  • Το χυμό ενός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής: Χτυπήστε τη βρώμη στο μπλέντερ και τρίψτε το μήλο. Στη συνέχεια, πάρτε 3 μικρά μπολ. Στο 1ο βάλτε την βρώμη και το ελαιόλαδο. Στο 2ο αναμείξτε τον πολτό του μήλου με το μέλι και στο 3ο αναμείξτε το κεφίρ με το λεμόνι.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε την μάσκα σε στρώσεις με την βοήθεια ενός πινέλου μακιγιάζ. Αφού έχετε ξεπλύνει το πρόσωπο σας, απλώστε την πρώτη στρώση με την βρώμη και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει λίγο. Μετά απλώστε την δεύτερη στρώση με το μείγμα του μήλου με το μέλι και αφήστε το να στεγνώσει για 5 λεπτάκια. Τέλος, απλώστε την τρίτη στρώση με το κεφίρ και τον χυμό λεμονιού. Περιμένετε 5 λεπτάκια και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Να θυμάστε πως ο συνολικός χρόνος που πρέπει να μείνει η μάσκα στο πρόσωπο σας είναι 15 λεπτάκια.

Μάσκα με κουρκουμά

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 του κουταλιού του γλυκού σκόνη κουρκουμά
    1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο
    1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι ή κεφίρ

Τρόπος παρασκευής: Λιώστε το αβοκάντο με το μπλέντερ ή ένα πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν απαλό πολτό. Βάλτε τον πουρέ του αβοκάντο, τον κουρκουμά και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Αρχικά ξεπλύντε το πρόσωπο σας, απλώστε την μάσκα με απαλές κυκλικές κινήσεις, αφήστε την για 5 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Χρήσιμες συμβουλές: Η μάσκα αβοκάντο και γιαουρτιού μπορεί να κολλήσει στα μαλλιά σας, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών. Για να το αποφύγετε, πιάστε τα μαλλιά σας κότσο. Σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει τον σωστό τύπο γιαουρτιού. Σας προτείνουμε ένα απλό, όχι γλυκό, προβιοτικό προϊόν που δεν θα σας προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς. Το ελληνικό γιαούρτι είναι ιδιαίτερα καλό ως συστατικό για μια μάσκα προσώπου.
Μιας και οι λεκέδες του κουρκουμά και του γιαουρτιού είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, φορέστε κάτι παλιό και χαλαρό πριν ξεκινήσετε την διαδικασία παρασκευής της μάσκας.

Σοκολατένια μάσκα με βρώμη

Θα χρειαστείτε:

  • 1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή ξινή κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη βρώμης

Τρόπος παρασκευής: Διαλύστε την βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας με ένα καθαρό πινέλο ή τα δάχτυλα σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις και αφήστε τη να σταθεί για 15-20 λεπτάκια (καλό θα είναι να ξαπλώσετε λιγάκι όσο θα περιμένετε). Τέλος, αφαιρέστε τη με άφθονο χλιαρό νερό.

Γενικές συμβουλές για την χρήση μάσκας προσώπου

1. Ελέγξτε το δέρμα σας για πιθανές ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις πριν από τη χρήση της μάσκας. Βάλτε μερικά από τα υλικά της μάσκας στην κάμψη του αγκώνα σας και εάν δεν υπάρχει ερεθισμός μετά από 15 λεπτά, είναι ασφαλές να εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας.

2. Πάντα καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας πριν από την εφαρμογή μιας μάσκας.

3. Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία της μάσκας, σιγουρευτείτε πως όλα τα συστατικά σας είναι φρέσκα. Και όταν ετοιμάσετε την μάσκα, χρησιμοποιήστε την αμέσως.

4. Καθώς εφαρμόζετε την μάσκα, ακολουθήστε τις γραμμές του προσώπου για μασάζ, ξεκινώντας από το κάτω μέρος του προσώπου σας και κάνοντας ανοδικές κινήσεις. Το πρώτο στάδιο εφαρμογής της μάσκας πρέπει να ξεκινάει από το πηγούνι ή καλύτερα τον λαιμό και να τελειώνει στο κούτελο. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την κίνηση και των δυο χεριών ταυτόχρονα, με κινήσεις από το πηγούνι στα αυτιά και από τις γωνίες των χειλιών στα αυτιά. Τέλος, επικεντρωθείτε στο να απλώσετε την μάσκα στο επάνω μέρος του προσώπου σας ξεκινώντας από την μέση του κούτελου και κινούμενοι προς τους κροτάφους.

5. Πάντα να αφήνετε λίγο δέρμα γύρω από τα μάτια και το στόμα χωρίς μάσκα. Με το που απλώσετε την μάσκα, είναι καλύτερα να ξαπλώσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε. Η ιδανική ώρα εφαρμογής μιας μάσκας προσώπου είναι πριν τον ύπνο.

6. Μην αφήνετε την μάσκα για υπερβολική ώρα. Αν νιώσετε στο δέρμα σας δυσφορία κατά την διάρκεια της εφαρμογής, ξεπλυθείτε αμέσως.

7. Αφαιρέστε τις μάσκες σας μόνο με νερό, αποφύγετε τα καθαριστικά προϊόντα και σιγουρευτείτε πως η θερμοκρασία του νερού είναι σωστή για το δέρμα σας. Για παράδειγμα, τα λιπαρά δέρματα απεχθάνονται το ζεστό νερό, ενώ τα ξηρά δέρματα νιώθουν καλά μόνο με ζεστό πλύσιμο. Μόλις λοιπόν αφαιρέσετε την μάσκα, βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr