Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με βατόμουρα και φράουλες

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με βατόμουρα και φράουλες

Λεύκανση και λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα

Μια θαυματουργή μάσκα προσώπου με άμεσα αποτελέσματα, ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 1,5 κουταλιά από διάφορα μούρα, βατόμουρα και φράουλες (θα τα βρείτε κατεψυγμένα σε διάφορα καταστήματα)
– 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Αξίζει να σημειωθεί πως τα φρούτα της συγκεκριμένης ομάδας, των berries – μούρων όπως αποκαλούνται, έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι πλούσια σε οξέα που προσφέρουν απολέπιση, λεύκανση και λάμψη στο θαμπό, κατεστραμμένο, πρόωρα γηρασμένο και κουρασμένο δέρμα, ενώ το γιαούρτι και το μέλι μαλακώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα, προσφέροντας παράλληλα απαλή απολέπιση που έχει ως αποτέλεσμα ένα δέρμα λαμπερό και φωτεινό. Τέλος, το μέλι προσφέρει εκτός όλων των παραπάνω και σύσφιξη.

Τρόπος παρασκευής

Πάρτε ένα μπολ, ρίξτε μέσα το γιαούρτι και ανακατέψτε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η μάζα του και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Παράλληλα, βάλτε σε ένα άλλο μπολ τα φρούτα για να ξεπαγώσουν. Μόλις ξεπαγώσουν, λιώστε τα με ένα πιρούνι και ρίξτε τα στο μπολ με το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε και πάλι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής

Αφού πρώτα καθαρίσετε το πρόσωπο σας, πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε το σε στεγνό πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό και το ντεκολτέ. Αν σας περισσέψει μείγμα, μην το πετάξετε, απλώστε το στο πάνω μέρος της παλάμης σας. Έπειτα, αφήστε τη να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Μετά το πέρας της μισής ώρας, κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές – ανοδικές κινήσεις, έτσι ώστε να απολεπίσετε την περιοχή και να κάνετε τη μάσκα να απορροφηθεί καλύτερα. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr