Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αποτρίχωση με κερί: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε!

Αποτρίχωση με κερί: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε!

Καλοκαίρι και η αποτρίχωση είναι σίγουρα μια από τις beauty συνήθειες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε! Για όσες δεν έχουν καταφύγει σε μόνιμες μεθόδους ή αποφεύγουν το κλασικό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί σίγουρα είναι από τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις, που θα κρατήσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μακριά, χαρίζοντας στην επιδερμίδα των ποδιών σας μια μεταξένια, απαλή υφή.

Παρά, όμως το γεγονός ότι αρκετές κάνετε αποτρίχωση με κερί μόνες σας στο σπίτι, εδώ και χρόνια, υπάρχουν μερικά λάθη που πραγματικά διορθώνοντάς τα, μπορείτε να κάνετε την όλη διαδικασία σαφώς ευκολότερη και λιγότερο επώδυνη!

 

# Πάρτε το αλλιώς ή απλά λάθος κατεύθυνση

Μπορεί, η φορά που στρώνετε το κερί και τις ταινίες να είναι πάντα προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες, όμως όταν έρθει η ώρα να απομακρύνετε την ταινία πρέπει να τραβήξετε προς την αντίθετη φορά των τριχών με μια γρήγορη κίνηση. Όσο πιο γρήγορα αφαιρεθεί η ταινία, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Κρατήστε την επιδερμίδα των ποδιών σας τεντωμένη, προκειμένου να μειώσετε στο ελάχιστο τον πόνο.

# Λάθος timing

Αποφύγετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί μόλις βγείτε από το μπάνιο καθώς οι πόροι του δέρματος είναι ακόμη ανοιχτοί. Τα έλαια που παράγει η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργούν ως φυσικός ρυθμιστικός παράγοντας μεταξύ του κεριού και της επιδερμίδας σας, κάνοντας την όλη διαδικασία λιγότερο επώδυνη. Οπότε, πρώτα αποτρίχωση με κερί και μετά μπάνιο!

# Λάθος αρχή

Μην αμελείτε ειδικά τώρα το καλοκαίρι να κάνετε συχνά απολέπιση στα πόδια σας. Είναι η βασική αρχή μιας αποτρίχωσης που θα είναι σαφώς πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η απολέπιση λοιπόν, εκτός του ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μαλακώνει την τρίχα και ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας. Παράλληλά, είναι σωτήρια σε περιπτώσεις που έχετε παρατηρήσει μικρές τρίχες να γυρνούν προς τα μέσα. Βάλτε την απολέπιση, λοιπόν, στην καλοκαιρινή beauty ρουτίνα σας, μερικές μέρες πριν την αποτρίχωση και δεν θα χάσετε!

#Δεν έχετε υπομονή

Ναι, μπορεί να βλέπετε τις μικρές τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους στα πόδια σας αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή ώστε να φτάσουν στο ιδανικό μήκος για αποτρίχωση! Εξάλλου, δεν είναι σωστό να επιβαρύνετε το δέρμα σας άσκοπα. Υπομονή, λοιπόν!

#Ξεχνάτε κάτι βασικό

Η ενυδάτωση είναι το μυστικό που κρατά την επιδερμίδα σας υγιή! Μη ξεχνάτε, λοιπόν, αφενός να πίνετε  νερό, αφετέρου να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που θα την προετοιμάσουν για τη μεγάλη μέρα της αποτρίχωσης.

Πηγή: queen.gr