Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Αποτρίχωση με κερί: Tips για να αποφύγετε τον πόνο

Αποτρίχωση με κερί: Tips για να αποφύγετε τον πόνο

Μπορεί η αποτρίχωση με κερί να χαρίζει βελούδινο δέρμα για αρκετές ημέρες, όμως είναι αναμφισβήτητα από τις πιο επώδυνες μεθόδους αποτρίχωσης.

Δείτε μερικές στρατηγικές που θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε για να αποφύγετε τον πόνο και τη δυσφορία.

1. Κάντε αποτρίχωση αφού τελειώσει η περίοδος

Η αντοχή της γυναίκας στον πόνο είναι μειωμένη κατά τις ημέρες της περιόδου. Καλό θα είναι λοιπόν να κάνετε αποτρίχωση αφού περάσουν οι δύσκολες μέρες.

2. Πιείτε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για να μην πονέσει πολύ η αποτρίχωση. Όταν το δέρμα είναι ενυδατωμένο τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά είναι πιο λείο και απαλό κι έτσι οι τρίχες αφαιρούνται πιο εύκολα αλλά και χωρίς πόνο.

3. Μην πιείτε αλκοόλ

Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα ποτό θα σας χαλαρώσει, όμως στην πραγματικότητα θα κάνει την εμπειρία της αποτρίχωσης πιο επίπονη. Το αλκοόλ συσφίγγει τους πόρους του δέρματος, κάνοντας την αφαίρεση της τρίχας πιο δύσκολη και επίπονη.

4. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση πριν την αποτρίχωση επιτρέπει να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και γύρω από το θύλακα της τρίχας. Έτσι, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης θα είναι καλύτερο και θα αποφύγετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr