Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Αργιρελίνη: Ποια είναι η νέα ουσία που μειώνει τις ρυτίδες

Αργιρελίνη: Ποια είναι η νέα ουσία που μειώνει τις ρυτίδες

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα συστατικά σε ολοένα και περισσότερα προϊόντα περιποίησης προσώπου και αντιρυτιδικές κρέμες θα προσέξετε ότι τον τελευταίο καιρό αναφέρεται συχνά η ουσία “argireline” (αργιρελίνη).

Η συγκεκριμένη ουσία προέρχεται από το ακετυλο-εξαπεπτίδιο-3, ένα πεπτίδιο που βρίσκεται στο γνωστό σε όλους μας botox. Ενώ το botox είναι μια θεραπεία κατά των ρυτίδων και χορηγείται μέσω βελόνας, τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν αργιρελίνη εφαρμόζονται τοπικά για να επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα.

Τα πεπτίδια είναι μια αρκετά πρόσφατη, αλλά σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της φροντίδας του δέρματος και της καταπολέμησης των ρυτίδων της γήρανσης. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου σας (όταν χαμογελάτε, όταν συνοφρυώνεστε κλπ) κάνουν τους μυς του προσώπου σας και τα δερματικά σας κύτταρα να συσπώνται διαρκώς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων στην επιδερμίδα σας.

Η αργιρελίνη χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος για τη θεραπεία των ρυτίδων, επειδή αναστέλλει την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών που προκαλούν τη σύσπαση των μυών, η οποία επιτρέπει στους μυς του προσώπου να χαλαρώσουν με ασφάλεια, χωρίς να δημιουργούνται πολλές ρυτίδες. Έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το Botox, αλλά είναι λιγότερο τοξικό και πιο εύκολο να εφαρμοστεί.

Η αργιρελίνη μπορεί επίσης να τονώσει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η απώλεια της ελαστίνης και κολλαγόνου στο δέρμα είναι, δυστυχώς, ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά με τα σωστά αντιγηραντικά συστατικά φροντίδας του δέρματος, όπως η αργιρελίνη, μπορείτε να επιβραδύνετε τον ρυθμό καταστροφής της επιδερμίδας και να έχετε πιο νεανική όψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

 

 

Πηγή: onmed.gr