Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Bacne: 7 βήματα για να απαλλαγείς από τα σπυράκια στην πλάτη

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετά κορίτσια. Σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα του προσώπου, μας βάζουν στον «πειρασμό» να τα σπάσουμε για να απαλλαγούμε από αυτά και τελικά καταλήγουμε με αντιαισθητικά και επίμονα σημάδια. Κάτι παρόμοιο, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, συμβαίνει και στην περιοχή της πλάτης. Είναι η λεγόμενη bacne (aka back+acne), που ίσως να έχει… βρει κι εσένα.

Στην ουσία, τα σπυράκια στην πλάτη δημιουργούνται από τη συσσώρευση ελαίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος μέσα και γύρω από τους πόρους. Εν συνεχεία, οι πόροι φράσσουν και προσελκύουν βακτήρια, τα οποία βρίσκουν το ιδανικό «περιβάλλον» για να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η φλεγμονή στην επιδερμίδα της πλάτης με τη μορφή σπυριών. Αν βιώνεις συχνά αυτήν την κατάσταση, ξέρεις πως τα σπυράκια εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε όλη την πλάτη και στους ώμους. Η κατάσταση αυτή γίνεται πιο έντονη σε όσες έχουν λιπαρό δέρμα ή πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Κι εσύ… Καταλήγεις να στερείσαι τα αγαπημένα σου off-shoulder tops ή να διστάζεις να φορέσεις το μαγιό σου, γιατί ντρέπεσαι να εμφανιστείς με τόσα σπυράκια στην παραλία. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτό; Μήπως είναι η στιγμή να νιώσεις πιο όμορφη και να πάψεις να ταλανίζεις το κεφάλι σου με τη bacne; Σίγουρα ναι! Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery και δες τους επτά τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς σε χρόνο dt από την ακμή στην πλάτη. Δεν χρειάζονται πολλά… Αρκεί να είσαι τακτική και επιμελής και θα δεις σύντομα το δέρμα σου να αναγεννάται!

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να δώσεις όγκο στα λεπτά χείλη σε χρόνο dt


Πηγή