Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Banana Powder: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τάση στις πούδρες

Η μόδα κάνει κύκλους και αυτή η πραγματικότητα ισχύει απόλυτα και για το χώρο της ομορφιάς. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα νέα trends που θα ξεπετάγονται μπροστά μας όλο αυτό το μεταβατικό διάστημα προς το φθινόπωρο, θα βλέπουμε παράλληλα και old-school τάσεις να επανέρχονται στο προσκήνιο. Μία παλαιότερη τάση, λοιπόν, στις πούδρες έρχεται να μας απασχολήσει αυτήν την εποχή.

Αν είσαι οπαδός του ματ μακιγιάζ, τότε σίγουρα θα χρησιμοποιείς πούδρες και θα γνωρίζεις ότι αυτές χωρίζονται σε compact πούδρες και τις πούδρες σε μορφή σκόνης (αλλιώς translucent ή loose πούδρες), που δίνουν ένα ματ αποτέλεσμα. Αν, όμως, δεν τις χρησιμοποιήσεις με τον σωστό τρόπο, τότε ίσως φαίνεσαι πιο λευκή από όσο κανονικά πρέπει και σίγουρα αν έχεις πιο μεσογειακή, σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αυτές οι πούδρες δε σου χαρίζουν το αποτέλεσμα που θα ήθελες. Για εσένα με το πιο σκούρο δέρμα προορίζονται, λοιπόν, οι banana powders, οι οποίες έχουν πάρει το όνομά τους από το μπανανί τους χρώμα.

Στην ουσία, αυτό που κάνουν οι banana powders είναι να δημιουργούν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, το οποίο δε θα αποκαλύπτει ούτε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά ούτε και καμία άλλη ατέλεια της επιδερμίδας του προσώπου. Είναι ιδιαίτερα καλυπτικές, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσεις από ένα εντελώς natural look μέχρι και ένα πιο βαρύ και επίσημο μακιγιάζ.

Extra tip: Αν έχεις έντονους μαύρους κύκλους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την banana powder σε συνδυασμό με το concealer σου και να τους… εξουδετερώσεις αποκτώντας για πολλές ώρες το πιο λαμπερό βλέμμα που είχες ποτέ!

Διάβασε ακόμα: 6 beauty μυστικά της Heidi Klum για λαμπερή επιδερμίδα


Πηγή