Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

BB, CC ή DD; Δεν ξέρεις τι κάνει η κάθε κρέμα; Μάθε εδώ και διάλεξε την καλύτερη

Το ότι υπάρχουν κρέμες με αρχικά το ξέρεις. Έχεις δει προτάσεις για τις καλύτερες CC, BB και DD και ίσως να έχεις διαβάσει για αυτές αλλά μπερδεύεσαι. Είναι λογικό! Η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι τεράστια και κάπως χάνεσαι στην μετάφραση. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Παρακάτω ξεκαθαρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στις CC, BB και DD και προτείνουμε τις αγαπημένες μας από το κάθε γκρουπ. Με το ένα, με το δύο, με το τρία… ξεκινάμε!

Οι κρέμες BB
Τι είναι;
Το ΒΒ σημαίνει είτε beauty είτε blemish balm και αποτελούν τον συνδυασμό μακιγιάζ και περιποίησης που έκανε την εμφάνισή του μετά τις ενυδατικές με χρώμα για να δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτές οι κρέμες δεν ενυδατώνουν απλά αλλά χαρίζουν αντιγηραντική προστασία, προστασία από τις ατέλειες, ομοιόμορφο χρώμα, λάμψη και αντιηλιακή προστασία.

Σε τι διαφέρουν;
Οι κρέμες ΒΒ παρέχουν τη λιγότερη κάλυψη χρωματικά από τις άλλες κρέμες με διπλά γράμματα και όχι τόσο εντατικά αποτελέσματα όσο οι άλλες κρέμες. Είναι λοιπόν κατάλληλες για μικρότερες ηλικίες.

Ποιες να προτιμήσεις;

BB CREAMS TRIO

Από αριστερά: 1) Maybelline New York, Dream BB Fresh SPF 30. 2) Lancaster, Skin Therapy BB Cream SPF30 PA+++. 3) Estée Lauder, Crescent White Full Cycle Brightening BB Creme and Brightening Balm SPF50.

Οι κρέμες CC
Τι είναι;
Το όνομά τους είναι συντόμευση του Color Correction και η σύνθεσή τους γεμάτη με βιταμίνες όπως η Ε και η C. Μοιάζουν με τις ΒΒ αλλά το κυρίως claim τους είναι η διόρθωση του χρώματος.

Σε τι διαφέρουν;
Έχουν πολλές από τις ίδιες ιδιότητες με τις ΒΒ όμως –όπως προαναφέραμε- έχουν σαν στόχο να καταπολεμήσουν κοκκινίλες, πανάδες, θαμπάδα, δυσχρωμίες και λοιπά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το χρώμα. Περιέχουν επίσης SPF αλλά δεν αντικαθιστούν το αντιηλιακό που είναι διπλά απαραίτητο αν έχεις πρόβλημα με δυσχρωμίες και κοκκινίλες στο δέρμα. Είναι ιδανικές για ηλικίες 25-35.

Ποιες να προτιμήσεις;

cc CREAMS TRIO

Από αριστερά: 1) Κορρές, Άγριο Τριαντάφυλλο Colour Correcting Cream SPF 30. 2) YOUTH LAB. CC Complete Cream SPF 30. 3) Smashbox, Camera Ready CC Cream SPF 30.

Οι κρέμες DD
Τι είναι;
Το όνομά τους προκύπτει από το Dynamic Do-All και είναι το «παιδί» των ΒΒ και CC. Το κυρίως claim  τους ωστόσο είναι η αντιγήρανση. Συνδυάζουν λοιπόν τα στοιχεία των ΒΒ (ενυδάτωση κλπ) με εκείνα των CC (διόρθωση χρώματος) με την εντατική αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης και φυσικά το SPF.

Σε τι διαφέρουν;
Παρέχουν αποτελέσματα μετά από παρατεταμένη χρήση όπως φυσικά και κάθε προϊόν που αντιμετωπίζει ρυτίδες, λεπτές γραμμές και χαλάρωση στο δέρμα. Καθώς είναι κυρίως αντιγηραντικές, είναι καταλληλότερες για ηλικίες από 30 ετών και πιο πάνω.

Ποιες να προτιμήσεις;

dd CREAMS TRIO

Από αριστερά: 1) NUXE, Crème Prodigieuse® DD Crème Daily Defense Moisturising & Beautifying Tinted Cream SPF 30. 2) Erre Due, Dynamic Do-All DD Cream SPF 20. 3) Galenic Teint Lumiere DD SPF25.

Διάβασε ακόμα:

Summer DIY: Μία μάσκα με 3 υλικά που θα σώσει τα μαλλιά σου

Double Duty Beauty: Προϊόντα που κάνουν για δύο…

Δεν υπάρχει πιο εύκολο χτένισμα από αυτό. Απλά δεν υπάρχει #diplis

 


Πηγή