Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Beauté την Κυριακή: Τι κάνει η beauty editor του Queen μόνη της μες το σαλόνι της;

Η Κυριακή είναι μέρα ιερή από πολλές απόψεις. Στη ζωή μιας γυναίκας, πόσο μάλλον μιας beauty editor, η Κυριακή είναι η ημέρα αφιερωμένη στη beauty ιεροτελεστία… Και κάπως έτσι αυτή την Κυριακή, αποφάσισα να εφαρμόσω το τελευταίο trend στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας, το multimasking με τις νέες μάσκες προσώπου με άργιλο, Pure Clay Masks της L’Oréal Paris και να σου μεταφέρω όλη την εμπειρία μου…

Η τέχνη του multimasking: Όταν νιώθεις οτι μία ίσον καμία!

Εν αρχή ην το masking, κοινώς το να εφαρμόζουμε την αγαπημένη μάσκα στο πρόσωπό μας προκειμένου να του χαρίσουμε άμεση αναζωογόνηση. Τι γίνεται, όμως, όταν η επιδερμίδα μας αναζητά κάτι περισσότερο, κάτι πιο εξειδικευμένο ανάλογα με τις ανάγκες της σε κάθε σημείο; Το τελευταίο trend – νέα, σύγχρονη τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου ακούει το όνομα multimasking και είναι αυτό που λέει το όνομά του: η εφαρμογή διαφορετικών μασκών σε κάθε περιοχή του προσώπου μας.

Η λογική του είναι απλή: Όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας στο πρόσωπό μας, ο οποίος όμως και πάλι διαφοροποιείται σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα κάθε περιοχή του προσώπου να έχει διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα άλλα σημεία είναι πιο λιπαρά όπως η T-ζώνη του προσώπου μας, άλλα πιο αφυδατωμένα και θαμπά. Το multimasking λοιπόν, έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει η χρήση μίας μάσκας σε όλο σου το πρόσωπο και να σε κάνει να χρησιμοποιείς δύο ή περισσότερες μάσκες ομορφιάς σε διαφορετικά σημεία του, κάνοντας focus σε αυτά! Έτσι, βρίσκεις το κατάλληλο προϊόν για το πρόβλημά σου και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία ενυδατική μάσκα, μία detox, μία για λάμψη, μία για βαθιά θρέψη, για επανόρθωση κλπ.

 

Οι «μαγικές» μάσκες της L’Oréal Paris

LP1 9669

Και κάπως έτσι, μιλώντας για το multimasking, έπεσα πάνω στο νέο, beauty δημιούργημα- τελευταία καινοτομία στην περιποίηση της επιδερμίδας της L’Oréal Paris, τις 3 διαφορετικές μάσκες προσώπου, τις Pure Clay Masks, οι οποίες «εξειδικεύονται» στις ανάγκες της επιδερμίδας μας σε κάθε σημείο! Με ένα γρήγορο googling ανακάλυψα ότι: α) έχουν ως βασικό συστατικό την άργιλο (θα σου μιλήσω παρακάτω) β) είναι το beauty μυστικό πολλών διάσημων it girls όπως η Barbara Palvin και Luma Grothe γ) αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει, να είναι πιο καθαρή, απαλή, λεία και φανερά αναζωογονημένη.

Το θαυματουργό συστατικό τους = Η Άργιλος

home beauty day 01

Αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο δραστικά και φυσικά συστατικά το οποίο πλέον χρησιμοποιείται ευρέως στον beauty κόσμο και για το οποίο είμαι σίγουρη έχεις διαβάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, είναι η Άργιλος. Η καλλυντική Άργιλος έχει τόσο θεραπευτικές, όσο και ευεργετικές ιδιότητες, συμβάλλει στην αποτοξίνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων. Καθαρίζει σε βάθος, μειώνει το τοπικό πρήξιμο και συσφίγγει την επιδερμίδα. Αυτοί ήταν άλλωστε μερικοί από τους λόγους που οι ειδικοί της L’Oréal Paris, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη νέα σειρά Pure Clay Masks!

Για την ακρίβεια, οι Pure Clay Masks αποτελούνται από 3 διαφορετικά είδη Αργίλου: τον Καολίνη ( Καθαρή Άργιλος), που απορροφάει τις ακαθαρσίες και την περίσσειες σμήγματος την Άργιλο Μοντιμοριλολονίτη, με ισχυρή δράση κατά των ατελειών και την Μαροκινή Άργιλο Ghassoul, που συμβάλλει στον καθαρισμό της, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό περιποίησης και ομορφιάς! 

Και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκα περισσότερες info και ξεκίνησα το beauté μου (aka multimasking με τις νέες Pure Clay Masks) χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μάσκες στα κατάλληλα σημεία!

 

Η ώρα της εφαρμογής (ποιες μάσκες χρησιμοποίησα και πού)

home beauty day 02

Το μέτωπο και η μύτη μου ( T- ζώνη του προσώπου) είναι οι περιοχές που εμφανίζεται περισσότερη λιπαρότητα, συγκριτικά με άλλες ζώνες. Εκεί λοιπόν, χρησιμοποίησα την πράσινη, Pure Clay Mask (Pure-Clay Mask Purify & Mattify) με ευκάλυπτο, που απορρόφησε τη λιπαρότητα (σμήγμα), την καθάρισε και έδωσε μία πιο ματ όψη στην επιδερμίδα μου.

 

home beauty day 03

Από την άλλη πλευρά, τα ζυγωματικά και τα μάγουλα, είναι περιοχές που συχνά αισθάνομαι πως είναι θαμπές και αφυδατωμένες. Σε αυτά τα σημεία, λοιπόν, εφάρμοσα την κόκκινη Pure Clay Mask (Pure-Clay Mask Exfoliate & Refining) με κόκκινη άλγη, προκειμένου να ενυδατώσω την επιδερμίδα μου αλλά και να απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα.

home beauty day 04

Τέλος, στο πιγούνι, όπου ήθελα να καθαρίσω βαθιά τους φραγμένους πόρους, χρησιμοποίησα τη μαύρη Pure Clay Mask με ενεργό άνθρακα(Pure-Clay Mask Detox & Brighten), που βοηθάει στην απομάκρυνση των ρύπων, καθαρίζει βαθιά και κάνει την επιδερμίδα να ακτινοβολεί!

home beauty day 05

Μετά από περίπου δέκα λεπτά και όταν είχα αρχίσει να αισθάνομαι πως οι μάσκες είχαν απορροφηθεί από την επιδερμίδα μου, ξέπλυνα με χλιαρό νερό κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις!

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα… Πιο καθαρή , φρέσκια και λεία επιδερμίδα με λιγότερες ατέλειες, που ακτινοβολεί!

 


Πηγή