Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Beauty Wonderland: Τα notos είναι ένας παράδεισος για beauty addicts και έχουμε τις αποδείξεις

Πρέπει να παραδεχτώ πως δεν πηγαίνω πολύ συχνά για ψώνια. Είμαι βλέπεις τυχερή και όλα τα τελευταία λανσαρίσματα από τον κόσμο της ομορφιάς, φτάνουν τυλιγμένα σε όμορφα πακέτα στο γραφείο μου (#lovemyjob). Όταν ωστόσο αποφασίσω να βγω για beauty αγορές ο προορισμός μου είναι ένας: Τα πολυκαταστήματα notos και θα σου εξηγήσω γιατί.

Το beauty shopping δεν είναι απλά μία ακόμη διαδικασία ή ανάγκη. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου όπως είμαι βέβαιη πως κάνεις και εσύ. Είναι μία εμπειρία που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις αισθήσεις και οι αισθήσεις μου λειτουργούν στο 100% αμέσως μόλις μπαίνω στο beauty hall των notos . Όλα όσα θέλω να μυρίσω, να δοκιμάσω και να ανακαλύψω βρίσκονται μόλις μερικά βήματα μακριά το ένα από το άλλο και τα χαμογελαστά πρόσωπα των experts κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ιδιαίτερη. Κάπως έτσι χάνω την αίσθηση του χρόνου και καταλήγω να περνώ ώρες μέσα στα sparkling beauty booths…

2

Οι στόχοι μου στο τελευταίο beauty trip στα Notos –όπως πάντα- ήταν σαφείς! Ήθελα να βρω το τέλειο κόκκινο κραγιόν, να μυρίσω τα τελευταία αρώματα (δεν υπάρχει καλύτερο beauty δώρο για τις γιορτές), να κάνω ένα update στην beauty routine μου και να ανεβάσω λίγο τη διάθεσή μου. Αλλά αντί να σου τα περιγράφω όλα αυτά καλύτερα να σου τα δείξω. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τέλειο κόκκινο κραγιόν και πριν πεις πως εσένα δεν σου πηγαίνει… Μάθε πως για όλες υπάρχει ένα κόκκινο κραγιόν στα notos αρκεί να το βρεις. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω…

3

#1 Guerlain, Rouge G de Guerlain The Lipstick στην απόχρωση Νο 25. Ιδανικό για ξανθές με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

#2 Givenchy, Le Rouge Liquide στην απόχρωση Νο 309. Ταιριάζει τέλεια στις καστανές με σταρένια επιδερμίδα.

#3 Clinique, Pop Lip Suede στην απόχρωση Candied Apple Pop. Ιδανική επιλογή για τις καθημερινές εμφανίσεις.

#4 Lancôme, L’Absolu Rouge Drama Matte στην απόχρωση Tapis Rouge. Ταιριάζει υπέροχα στις μελαχρινές.

#5 Clarins, Joli Rouge Gradation στην απόχρωση Plum Gradation. Τέλειο για τα βραδινά σου μακιγιάζ.

#6 Sisley, Le Phyto Rouge στην απόχρωση Rouge Rio. Η απόχρωση που ταιριάζει σε όλες.

#7 Estée Lauder, Pure Color Love Liquid Lip in Matte στην απόχρωση Velvet. Για τα κορίτσια που «φοβούνται» το καθαρό κόκκινο.

#8 Chanel, Rouge Allure Liquid Powder στην απόχρωση Avant Gardiste. Τέλειο για ξανθές με σταρένια επιδερμίδα.

4

Οι επιλογές σου φυσικά είναι δεκάδες και με λίγη ακόμα βοήθεια από τις experts θα βρεις και εσύ το δικό σου κόκκινο κραγιόν στα notos. Ας συνεχίσουμε όμως… Επόμενη στάση το perfume bar! Η λίστα μου είχε πολλά αρώματα που ήθελα να μυρίσω αλλά ανακάλυψα και ακόμα περισσότερα. Προσπάθησα να φτιάξω ένα top 10 με τις επιλογές μου αλλά στάθηκε αδύνατον! Διάλεξα λοιπόν τα 11 που θέλω να θυμάσαι και να μυρίσεις στο perfume bar του notos. Ανάμεσά τους θα βρεις το δικό σου (αν έχεις διάθεση για αλλαγή), το τέλειο για τη φίλη σου, για τη μητέρα σου και όλες τις αγαπημένες γυναίκες της ζωής σου!

5

#1 Bvlgari,  Goldea The Roman Night Absolute. Είναι ένα γλυκό, φλοράλ άρωμα με νότες από δαμάσκηνο, πατσουλί, βανίλια, πορτοκαλανθό, βρύα βελανιδιάς, μαύρο musk και γιασεμί sambac.

#2 Moschino, Gold Fresh Couture. Ένα φρουτώδες, φλοράλ άρωμα με νότες από αχλάδι, βανίλια, ραβέντι, μάνγκο, ροδάκινο, γιασεμί, ξύλο akigala, γκρέιπφρουτ, ορχιδέα, μανταρίνι, lily-of-the-valley, musk, σανδαλόξυλο και πατσουλί.

#3 Estée Lauder, Beautiful Belle. Ένα φλοράλ, ρομαντικό άρωμα με νότες από lychee, μιμόζα, ροδοπέταλα, άνθη πορτοκαλιάς, γαρδένια και marzipan musk.

#4 Givenchy, L’Interdit. Ένα λουλουδένιο άρωμα με νότες από περγαμόντο, αχλάδι, τυμπερόριζα, άνθη πορτοκαλιάς, βετιβέρ, βανίλια και πατσουλί.

#5 Sisley, Soir D’ Orient. Ένα πικάντικο άρωμα με νότες από λιβάνι, μαύρο πιπέρι, τριαντάφυλλο, γεράνι, σαφράν και πατσουλί.

#6 Narciso Rodriguez, Narciso. Ένα ξυλώδες άρωμα με νότες από άνθη πορτοκαλιάς, ίριδα, τριαντάφυλλο, βετιβέρ, κέδρο, τόνκα, βανίλια και σανδαλόξυλο.

#7 Michael Kors, Sexy Ruby. Ένα αισθησιακό άρωμα με νότες από βατόμουρο, βερίκοκο, πέταλα τριαντάφυλλου, γιασεμί sambac και ξύλα από κασμίρι.

#8 Sisley, Izia. Ένα θηλυκό άρωμα με νότες από τριαντάφυλλο, περγαμόντο, αλδεϋδες, ροζ πιπέρι, άμπερ και κέδρο.

#9 Elie Saab, Girl of Now. Ένα κοριτσίστικο άρωμα με νότες από μανόλια, αμύγδαλο, κασμήρι, αχλάδι, φιστίκι αιγίνης και πατσουλί.

#10 Guerlain, Musc Nobile. Ένα ανατολίτικο άρωμα με νότες από τριαντάφυλλο, γεράνι, μόσχο, λάβδανο, κεχριμπάρι, ίριδα και δέρμα.

#11 Chanel, No 5. Το κλασικό Νο 5 του οίκου Chanel κλεισμένο σε ένα συλλεκτικό, κόκκινο μπουκάλι!

6

Περιττό να σου πω πως έφυγα από το perfume bar «μεθυσμένη» από τις ευωδιές αλλά με απίστευτη ενέργεια! Είχε έρθει η ώρα να κάνω εκείνο το update στην beauty routine μου που ήθελα καιρό. Βλέπεις, η ομορφιά φέτος είναι πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πιο ουσιαστική. Αυτό ήθελα και εγώ και με λίγη βοήθεια από τις ειδικούς κατέληξα στα απόλυτα must have για εμένα και για εσένα! Ιδού…

7

#1 Shiseido, Refreshing Cleansing Sheets. Απαλά μαντηλάκια καθαρισμού από 100% βαμβάκι. Διατηρούν τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας ενώ απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και την υπερβολική λιπαρότητα.

#2 Lancôme, Absolue Precious Pure Sublime Cleansing Creamy Foam. Αφρός καθαρισμού, ενισχυμένος με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και λαμπερή ενώ παράλληλα την περιποιείται σε βάθος.

#3 Estée Lauder, Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery. Κρέμα ματιών με 10 φορές πιο συμπυκνωμένη Τεχνολογία Επιδιόρθωσης. Συμβάλλει στην επιδιόρθωση των ορατών σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, την UV ακτινοβολία, τη ρύπανση, ακόμα και από το μπλε φως.

#4 Sisley, All Day All Year Essential Anti-Aging Day Care. Μία ενυδατική κρέμα για όλη την ημέρα με φυτικά εκχυλίσματα και ενθυλακωμένα φίλτρα αντηλιακής προστασίας που προστατεύουν την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες που επιταχύνει τη γήρανση.

#5 Dior, Capture Youth Redness Soother Sérum. Ένας ορός ιδανικός για τα ευαίσθητα δέρματα που υποφέρουν από κοκκινίλες και ερεθισμούς όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα.

#6 Dior, Capture Youth Lift Sculptor Sérum. Ένας ορός πλούσιος σε πολυφαινόλες με υψηλή αναπλαστική δύναμη που βοηθά στην καταπολέμηση της έλλειψης ζωντάνιας και ελαστικότητας της επιδερμίδας.

#7 Clarins, BB Skin Detox Fluid SPF 25. Μία κρέμα ΒΒ που βοηθά το δέρμα να προστατευτεί από τη φθορά του περιβάλλοντος και το θρέφει σε βάθος ώστε να αναδείξει την πιο όμορφη εκδοχή του.

#8 Clinique, Mineral Sunscreen Fluid For Face SPF 30. Ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα αρκετά απαλό για να χρησιμοποιείται καθημερινά, ακόμα και στην περιοχή των ματιών.

#9 Lancaster, Skin Therapy Oxygenate Perfect Rich Day Cream. Πλούσια κρέμα που χαρίζει βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα την ενυδατώνει σε βάθος, την αναζωογονεί και της χαρίζει λάμψη.

#10 Chanel, No 5 L’ Eau Hand Cream. Αφήνει τα χέρια σου απαλά και με το υπέροχο άρωμα του Νο 5 L’ Eau. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Σε αυτό το σημείο να σου πω πως, ενώ έκανα όντως το τέλειο update στην περιποίησή μου διαλέγοντας όλα τα τελευταία προϊόντα περιποίησης, δεν παρέλειψα να αγοράσω και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και τα οποία βρίσκω αποκλειστικά στα notos. Μιλώ για τη σειρά καθαρισμού της Sensai. Με εκείνη έκανα εξάλλου double cleansing πριον ακόμα γίνει μόδα!

Untitled design

  1. Πρώτα χρησιμοποιώ το Sensai Silky Purifying Step 1 Remove & Reveal Cleansing Oil.  Είναι το πρώτο βήμα της  φροντίδας Saho η οποία περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό, πήρε το όνομά της από τον Κώδικα Εθιμοτυπίας της Ιαπωνικής τελετής τσαγιού και δημιουργήθηκε με στόχο τέλειο δέρμα. Το συγκεκριμένο λάδι λιώνει στο δέρμα και απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ στο λεπτό.
  2. Έπειτα, περνώ στο Sensai Silky Purifying Step 2 Milky Soap. Αυτό το κρεμώδες σαπούνι περιέχει kanzo extract (εκχύλισμα γλυκόριζας), εκχύλισμα ginseng  και το σπάνιο και πολύ ακριβό μετάξι koishimaru, το οποίο ενεργοποιεί την παραγωγή φυσικού υαλουρονικού οξέως. Αφήνει το δέρμα απλά μεταξένιο!
  3. Τέλος, έρχεται το Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder. Μία πούδρα ενζύμων που, με την προσθήκη ελάχιστου νερού, μετατρέπεται σε καθαριστικό με πλούσιο αφρό και αφαιρεί αποτελεσματικά μαύρα στίγματα και νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το Step 2 για λαμπερή επιδερμίδα.

Αφού ανανέωσα την περιποίησή μου λοιπόν, συνειδητοποίησα πως έξω είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει! Οι ώρες κυλούν πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα όταν κάνεις beauty shopping στα notos αλλά δεν είχα τελειώσει ακόμη. Νόμιζες πως θα έφευγα χωρίς λίγη… Glam έμπνευση για τα ρεβεγιόν; Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, οι γιορτές είναι σχεδόν εδώ και αφού δεις τις προτάσεις μου για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα με ευγνωμονείς. Ας ξεκινήσουμε με λίγο Xmas elegance…

notos 8

Το άρωμά σου: Αν ψάχνεις κάτι το ιδιαίτερο, θα το βρεις στο Kenzo World. Είναι το πιο ευωδιαστό, θηλυκό και λουλουδένιο άρωμα, ό, τι πρέπει για τα Χριστούγεννα.

Η παλέτα σου: Τα Χριστούγεννα μπορείς να «παίξεις» λίγο παραπάνω με το μακιγιάζ σου και με την συλλεκτική, Χριστουγεννιάτικη παλέτα του οίκου Guerlain οι πιθανότητες είναι αμέτρητες.

Το μεικάπ σου: To Estée Lauder Double Wear Nude θα καλύψει όλα όσα θέλεις να καμουφλάρεις αλλά παράλληλα, θα κάνει το δέρμα σου να λάμπει σα να μην φοράς τίποτα. Και ναι, εννοείται θα μείνει στη θέση του όλο το βράδυ.

Το κραγιόν σου: Φυσικά για τα χείλη σου θέλεις το πιο ζουμερό χρώμα και το Dior Ultra Rouge στην απόχρωση Ultra Poison θα σου το χαρίσει.

Η μάσκαρα: Για να αποκτήσεις μάτια σαγηνευτικά, λαμπερά και γεμάτα Χριστουγεννιάτικο μυστήριο, αρκούν μόλις λίγες στρώσεις από την Clarins Mascara σου!

Η τελευταία πινελιά: Για να λίγη παραπάνω λάμψη σου προτείνω ίσως το πιο λαχταριστό και πολυτελές αντικείμενο ομορφιάς! Τη συλλεκτική πούδρα λάμψης Chanel Le Signe du Lion.

Και συνεχίζουμε με το απαραίτητο Πρωτοχρονιάτικο glam. Για να αποχαιρετίσεις το 2018 και να υποδεχτείς όπως πρέπει το 2019 θα βάλεις λάμψη, θα αποφύγεις τις υπερβολές και θα τραβήξεις τα βλέμματα για όλους τους σωστούς λόγους!

 notos 7

Το μεικάπ σου: Μερικές μόνο σταγόνες από το Lancôme, Teint Idole Ultra Wear Foundation θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου σε βελούδινη και θα είσαι ήσυχη πως το αποτέλεσμα θα παραμείνει αναλλοίωτο ακόμα και αν χορεύεις ως το πρωί.

Στα μάτια σου: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη λάμψη για να κάνεις το βλέμμα σου πιο φωτεινό και θα την αποκτήσεις με τη συλλεκτική σκιά Ombre Premiere στην απόχρωση Νο 905 του οίκου Chanel.

Στις βλεφαρίδες σου: Είπαμε πως φέτος less is more αλλά… όταν μιλάμε για βλεφαρίδες, more is more και έτσι θα εμπιστευτείς τη Givenchy Noir Couture Volume Mascara για τέλειο όγκο και μήκος!

Στα χείλη σου: To μακιγιάζ των ματιών σου θα είναι διακριτικό οπότε μπορείς να διαλέξεις όποιο Rouge G de Guerlain θέλεις και να το συνδυάσεις με την πιο πολυτελή θήκη. Εγώ διάλεξα την Rouge G de Guerlain The Double Mirror Cap Perfect Black.

Η τελευταία πινελιά: Κανένα Πρωτοχρονιάτικο look δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς λίγη επιπλέον λάμψη και οι συλλεκτικοί Meteorites του οίκου Guerlain θα σου τη χαρίσουν με μία πινελιά!

notos 2

Κάπως έτσι starstruck και με χιλιάδες αρώματα και χρώματα στο μυαλό (και τα χέρια μου) η πιο υπέροχη beauty shopping day στα Notos έφτασε στο τέλος της. Ήρθα μέρα και έφυγα αφού είχε νυχτώσει και ένιωθα πως επέστρεφα από διακοπές. Ναι, τα Notos Πολυκαταστήματα είναι ένας Παράδεισος για beauty addicts σαν εμένα και κάνουν το shopping απολαυστική εμπειρία! Αν θέλεις και εσύ να ρίξεις μία ματιά πριν επισκεφθείς το κοντινότερο σε εσένα notos, δεν έχεις παρά να δεις όλα τα παραπάνω (ή απλά να τα αγοράσεις επί τόπου) και πολλά περισσότερα beauty items στο www.notos.gr καθώς και τα social media του notos: www.facebook.com/notosGreece, www.instagram.com/notosofficial/


Πηγή