Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Bronzer: Έτσι θα το φορέσεις σωστά όλο το χρόνο

Κωδικός bronzer: Είναι το απόλυτο, καλοκαιρινό προϊόν! Αυτό που ενισχύει την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας μας όμως… Αν δεν το φορέσουμε σωστά, ή σε λάθος εποχή, μπορεί να δείχνει τόσο, μα τόσο ψεύτικο!

Οι ιστορίες «τρόμου» από τα κατάστιχα του bronzer είναι δεκάδες, γι᾽αυτό πολλά κορίτσια, επιλέγουν να το κρύψουν βαθιά μέσα στο νεσεσέρ τους τον Οκτώβριο. Δεν πρέπει όμως! Τον χειμώνα το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ, και θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Άλλη απόχρωση!

Στόχος του bronzer είναι να «ζεστάνει» το πρόσωπό σου, και να ενισχύσει το μαύρισμα. Όταν ωστόσο δεν υπάρχει μαύρισμα, μπορεί απλά να σου δώσει μία πιο ζεστή όψη (duh!) και εδώ είναι που η απόχρωση, παίζει σημαντικό ρόλο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Beauty Products Are My Cardio (@beautyproductsaremycardio)

Unsung hero! Ο πραγματικός superstar του νεσεσέρ σου είναι η διάφανη μάσκαρα

Ενώ η μαυρισμένη, καλοκαιρινή επιδερμίδα μπορεί να συγχωρήσει πολλά, η πιο λευκή, χειμερινή εκδοχή της δεν συγχωρεί. Γι᾽αυτό, και ο τελευταίος πορτοκαλί τόνος που μπορεί να έχει το bronzer σου θα φανεί αν επιλέξεις λάθος απόχρωση.

Ποια είναι όμως η λάθος και η σωστή; Η λάθος είναι αυτή που ταιριάζει στο μαυρισμένο δέρμα σου. Η σωστή, είναι απλά έναν τόνο πιο σκούρα, από τη φυσική απόχρωση που έχει η επιδερμίδα σου τον χειμώνα.

winter bronzer 2

Η σωστή σύσταση

Έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια εκθειάζοντας τα υγρά και κρεμώδη bronzers. Ναι, είναι τέλεια… αλλά για το καλοκαίρι. Τον χειμώνα, ακόμα και αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα bronzer σε μορφή πούδρας.

#ΕδώΓιαΕσένα: Χημειοθεραπεία και φρύδια – Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις βρίσκουν απάντηση εδώ!

Η πούδρα, συγχωρεί περισσότερα λάθη και το sunkissed αποτέλεσμα που χαρίζει, μπορεί να «χτιστεί» σταδιακά, χωρίς να χρειάζεται να ξεβαφτείς αν βάλεις λίγο παραπάνω. Ακόμα, θέλω να προσθέσω εδώ ένα μυστικό που πρόσφατα έμαθα…

winter bronzer 5

Το να χρησιμοποιείς μεγάλο, αφράτο πινέλο για το bronzer σου δεν είναι σωστό. Δεν είναι ούτε λάθος βέβαια, αλλά σίγουρα, με ένα πινέλο kabuki (κοντό και με πυκνές τρίχες) μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το χρώμα και να το βάλεις στα σωστά σημεία. Και ερχόμαστε στο επόμενο θέμα μας…

Η σωστή τοποθέτηση

Ό, τι ισχύει, για την τοποθέτηση του bronzer το καλοκαίρι, ισχύει και τον χειμώνα. Δεν μπορείς να περάσεις το χρώμα από όλο σου το πρόσωπο. Στόχος είναι να δημιουργήσεις μία οφθαλμαπάτη, όχι να βάψεις τελείως την επιδερμίδα σου.

Πέρνα το bronzer από τα ζυγωματικά σου, από τη ράχη της μύτης, από τους κροτάφους και ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ από το πιγούνι, σβήνοντας προς τα κάτω. Μην το βάλεις αλλού. Δεν θα φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα, trust us!

Kαι τώρα που τα είπαμε όλα, κάνε ένα scroll για να δεις 5 αγαπημένα μας, χειμερινά bronzer αλλά και 5 τέλεια πινέλα kabuki για το νεσεσέρ σου.

Τα 90’s επέστρεψαν! 5 τάσεις στα κραγιόν που θα υιοθετήσεις και πάλι




Πηγή