Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Brow masterclass! Ποιο σχήμα φρυδιών είναι καταλληλότερο για εσένα;

Το Α και το Ω στην τέχνη του μακιγιάζ, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, -όσο και αν σου φαίνεται περίεργο – είναι το σχήμα των φρυδιών σου. Μάλιστα η μορφή τους είναι εκείνη που υποδηλώνει ακόμα και την διάθεσή σου, ανεξάρτητα από το πως πραγματικά μπορεί να νιώθεις! Για παράδειγμα, τα φρύδια με πολύ μυτερές άκρες και τονισμένο τελείωμα κοντά στη βάση της μύτης θα σε κάνουν να δείχνεις σα θυμωμένη. Τα φρύδια με πολύ μακρύ τελείωμα που κατεβαίνει προς την εξωτερική γωνία του ματιού προσδίδουν θλιμμένη όψη. Αν πάλι τα έχεις αποτριχώσει υπερβολικά και είναι σχεδόν αόρατα, το πρόσωπό σου θα δείχνει κάπως… απροσδιόριστο.

Είναι μύθος!

Στην πραγματικότητα, η ιδανική μορφή των φρυδιών δεν εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σου αλλά από εκείνο των ματιών σου, καθώς και από την απόσταση που έχουν τα εκείνα μεταξύ τους αλλά και σε σχέση με τα φρύδια. Ακολούθησε μερικούς βασικούς κανόνες για να πετύχεις το ιδανικό για εσένα αποτέλεσμα :

1. Μικρά μάτια

Δηλαδή έχουν μικρότερο μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές ένα μικροσκοπικό πρόσωπο με επίσης μικρά χαρακτηριστικά χρειάζεται ένα πιο ντελικάτο και λεπτό σχήμα στα φρύδια. Κατά την αποτρίχωσή τους λοιπόν, διατήρησέ τα λεπτά και όσο πιο φυσικά γίνεται.

2. Μάτια με μικρό κινητό βλέφαρο

Εμφανίζεται πτώση του άνω βλεφάρου, δηλαδή το ακίνητο βλέφαρο σκεπάζει αρκετά ή εντελώς το κινητό. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ του τέλους των φρυδιών και τις εξωτερικής γραμμής του βλεφάρου. Επιπλέον τα φρύδια απέχουν μικρή απόσταση από τα μάτια γι’ αυτό κατά τη αποτρίχωσή τους, δημιούργησε μια μικρή καμάρα ώστε να «ανοίξει» περισσότερο το βλέμμα. Ξεκίνησε να αφαιρείς από κάτω, δηλαδή από τη βάση του τόξου των φρυδιών και σταμάτησε περίπου στη μέση μέχρι να δημιουργηθεί η κατάλληλη καμπύλη.

3. Εσώφθαλμα μάτια

Βρίσκονται μέσα στην οφθαλμική κόγχη και το οστό τείνει να προεξέχει . Έτσι τα μάτια φαίνονται σαν να είναι κρυμμένα μέσα στο οστό και να έχουν βάθος. Το μέγεθός τους είναι κανονικό και το σχήμα τους αμυγδαλωτό. Στην περίπτωση αυτή κράτησε ένα σχήμα φρυδιών με μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό πάχος. Αν δεν μπορείς με φυσικό τρόπο, γέμισέ τα με ένα ειδικό μολύβι στην σωστή πάντα απόχρωση.

4. Αραιόφθαλμα μάτια

Χαρακτηρίζονται εκείνα που έχουν πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Για να τα διορθώσεις, με ένα μολύβι στο χρώμα των φρυδιών σου αύξησε την πυκνότητά τους και το μήκος τους, σχεδιάζοντας μια γραμμή μέχρι εκεί που ξεκινάει το κόκαλο της μύτης. Έτσι η απόσταση τους θα φαίνεται πιο μικρή.

5. Πυκνόφθαλμα μάτια

Συμβαίνει όταν οι εσωτερικές γωνίες των ματιών έχουν απόσταση μικρότερη από το μήκος του ενός ματιού. Στην περίπτωση αυτή απέφυγε τα φρύδια των οποίων οι εσωτερικές τους γωνίες συναντιόνται, γιατί έτσι θα τονιστεί ακόμα περισσότερο η απόσταση. Με ένα τσιμπιδάκι αφαίρεσε τις τρίχες από τις εσωτερικές γωνίες για να μεγαλώσει το άνοιγμα μεταξύ τους και επιμήκυνε με ένα μολύβι τις άκρες τους.

6. Καθοδικά μάτια

Η εξωτερική τους γωνία τείνει να είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική γωνία των ματιών, κάνοντας το βλέμμα να φαίνεται «θλιμμένο». Τα φρύδια με πολύ τοξοειδές σχήμα που θυμίζει ημικύκλιο δεν κολακεύουν καθόλου το συγκεκριμένο τύπο ματιών. Είναι προτιμότερο με ένα μολύβι να ανασηκώσεις τις άκρες μα κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Το κενό που θα δημιουργηθεί μεταξύ της εξωτερικής γωνίας των ματιών και των φρυδιών θα κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο ανορθωμένο.


Πηγή