Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Christina Koch: Η γυναίκα που έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα δεν αξίζει απλά τον σεβασμό σου

Η Christina Koch (προφέρεται κούκ)  ήθελε να γίνει αστροναύτης από πολύ μικρή. Όταν τη ρώτησαν πότε κατάλαβε πως θέλει να γίνει αστροναύτης απάντησε: «Δεν θυμάμαι ποτέ να μην θέλω να γίνω αστροναύτης. τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες» εξήγησε και συνέχισε: «Εγώ ήμουν απλά εκείνο το παιδί που δεν το ξεπέρασε μεγαλώνοντας». Η Christina μπορεί να μην ξεπέρασε το όνειρο να γίνει αστροναύτης όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανοίγοντας το δρόμο για το ρόλο των γυναικών στο διάστημα.

Με άφιξή της στη γη, έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης γυναικείας παραμονής στο διάστημα (328 ημέρες) και παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτής της παραμονής, συμμετείχε και στον πρώτο αμιγώς γυναικείο περίπατο με την έτερη αστροναύτη Jessica Meyer. Έναν περίπατο που… ακυρώθηκε την πρώτη φορά καθώς δεν υπήρχαν 2 γυναικείες στολές στον διαστημικό σταθμό…

spacewalk

Η Koch συμμετείχε εθελοντικά στην συγκεκριμένη αποστολή. Άφησε τον σύζυγο, την οικογένεια και το αγαπημένο της σκυλάκι πίσω στη Γη και προσέφερε τον εαυτό της για να μελετηθούν οι επιπτώσεις του διαστήματος στο γυναικείο σώμα. Το ρίσκο ήταν μεγάλο, η δέσμευση τεράστια, οι θυσίες πολλές. Όμως τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο για τη γυναίκα που έμελλε να γράψει ιστορία.

astro christina 83800071 204800523905700 7132623040041358269 n

Με την επιστροφή της, δημοσιογράφοι τη ρώτησαν από που πηγάζει το σθένος της, αυτή η κινητήριος δύναμη. Η απάντησή της απλή «Σθένος, αυτή τη λέξη σκεφτόμουν. Αυτό που σε κάνει να επιστρέφεις στον στόχο σου και να συνεχίζεις την προσπάθεια παρά τις προκλήσεις και τα εμπόδια. Αποδίδω το σθένος μου σε μία γυναίκα, τη γιαγιά μου. Εργαζόταν τόσο σκληρά, ήταν αγρότισσα. Ελπίζω να την κάνω περήφανη». Η Christina Koch είναι μία γυναίκα με σθένος. Όχι γυναικείο σθένος. Σθένος με όλη τη σημασία της λέξης που δεν υπολογίζει το φύλο ή την ηλικία. Κυρίως όμως είναι μία γυναίκα με σθένος που δεν αποζητά την αναγνώριση. Το μήνυμά της; «Το μήνυμά μου σε όποιον έχει ένα όνειρο είναι να ακολουθήσει το πάθος του. Να είναι ο εαυτός του, να κάνει αυτό που αγαπά και να ζήσει τη ζωή που έχει ονειρευτεί». H Christina Koch δεν αξίζει λοιπόν απλά τον σεβασμό μας.

astro christina 67288736 382093889157154 1779091637185925340 n

Είναι μία γυναίκα που έκανε τις επιλογές της και κυνήγησε τα όνειρά της ανοίγοντας τον δρόμο για όλες μας. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και υπέροχο πρότυπο για κάθε γυναίκα και μικρό κορίτσι. Όχι γιατί ήταν η πρώτη γυναίκα που έμεινε στο διάστημα για παραπάνω από 300 ημέρες αλλά γιατί είναι μία γυναίκα με πραγματικό σθένος.  Γι’ αυτό η Christina Koch αξίζει τον σεβασμό ΚΑΙ την ευγνωμοσύνη μας. Δεν είναι όμως η μόνη…

PressRelease SensibioH2O

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταρρίπτουν στερεότυπα και ανοίγουν το δρόμο για όλες μας. Είναι οι γυναίκες που αξίζουν τον σεβασμό μας, οι «αφανείς ηρωίδες» που ζουν ανάμεσά μας όπως η Πηνελόπη Μπαρκονίκου, συντονίστρια στην εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα open Art, μία γυναίκα που κυριολεκτικά βάφει με τα πιο φωτεινά χρώματα τις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης.

Είναι γυναίκες όπως τα μέλη της FPower που ένωσαν τις δυνάμεις τους, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια, με στόχο να εμπνεύσουν τις γυναίκες να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους… και τα κατάφεραν.

Είναι κορίτσια σαν τη 17χρονη Αγγελική Γιαννάτου που αποδεικνύει με τις διακρίσεις της πως κανένα σπορ δεν είναι απαγορευτικό για τα κορίτσια.

Η Christina Koch, η Πηνελόπη, η Αγγελική, τα κορίτσια της FPower είναι γυναίκες με σθένος. Είναι γυναίκες που αξίζουν τον σεβασμό μας και το μεγάλο μας ευχαριστώ. Είναι τα πρότυπα για τις γυναίκες του αύριο και του σήμερα που σέβονται τις επιλογές τους και δεν απολογούνται. Αυτές τις γυναίκες λοιπόν γιορτάζει φέτος, μαζί με τα 25 του χρόνια, το θρυλικό νερό Sensibio H2O της Bioderma. Για παραπάνω από δύο δεκαετίες, το νερό Sensibio H2O σέβεται την επιδερμίδα μας και έχει γίνει η νούμερο ένα επιλογή για κάθε γυναίκα που σέβεται το δέρμα της.

84580985 149385612748442 4711390350586363671 n

Γιορτάζοντας τα 25 του χρόνια λοιπόν, το Sensibio H2O θέλει να περάσει το μήνυμα του σεβασμού που δεν παραμένει skin deep αλλά φτάνει βαθιά ως τη γυναικεία ψυχή και αποκαλύπτει το γυναικείο σθένος. Το μόνο λοιπόν που μένει να πούμε εμείς στο αγαπημένο μας νερό είναι ένα γελαστό Χρόνια Πολλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για όλα.


Πηγή