Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Cool DIY: Φτιάξε τις πιο δροσερές γρανίτες προσώπου πανεύκολα

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε μιλήσει για τα παγάκια ματιών και το πόσο μπορούν να σε βοηθήσουν τα πρωινά που ξυπνάς και η ταλαιπωρία είναι ολοκάθαρα ζωγραφισμένη επάνω σου. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις γρανίτες προσώπου…

Ναι, διάβασες καλά στον τίτλο και εδώ, μιλάμε για γρανίτες φτιαγμένες ειδικά για το πρόσωπό μας. Είναι ό, τι καλύτερο και πιο φυσικό μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι. Η διαδικασία τους είναι πάρα πολύ απλή, όπως αυτή που ακολουθείς για να φτιάξεις σπιτικές γρανίτες. Ετοιμάζεις το μείγμα, το βάζεις στην κατάψυξη, το βγάζεις, το φωτογραφίζεις για το Instagram (χεχε) και μετά το βάζεις στο πρόσωπο. Εμείς έχουμε 3 λαχταριστές συνταγές που ΔΕΝ τρώγονται αλλά θα καταπραΰνουν το δέρμα σου αν καείς από τον ήλιο, αν έχει φουντώσει η ακμή σου από τα αντηλιακά και αν θέλεις λίγη παραπάνω λάμψη! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα από όλα θα χρειαστείς θήκες για γρανίτες.

THIKES GRANITES

Τις βρίσκεις πανεύκολα παντού και σε διαφορετικά σχέδια. Δεύτερον θα πρέπει να πάρεις ξυλάκια… Το τονίζουμε γιατί εμείς γυρίσαμε σπίτι περιχαρείς με τις θήκες μας και δεν είχαμε ξυλάκια. Πάρε λοιπόν ξυλάκια. Πάμε τώρα να δούμε τις συνταγές…

AGGOURI PRASINO TSAI TEA TREE GRANITA PROSOPOU

Γρανίτα για την ακμή
Αγγούρι-
Tea Tree-Πράσινο τσάι
Το αγγούρι δροσίζει και καταπραΰνει τις κοκκινίλες από τα σπυράκια ενώ το Tea Tree παρέχει αντιβακτηριδιακή προστασία και τα καταπολεμά. Το πράσινο τσάι καλμάρει και εξισορροπεί το Ph της επιδερμίδας και όλα γίνονται ομορφότερα. Ανάμειξε λοιπόν μία κούπα αλεσμένο αγγούρι, 4 σταγόνες Tea Tree Oil και μια κούπα πράσινο τσάι, κατάψυξέ τα και χρησιμοποίησε τη γρανίτα σου τις ημέρες που η ακμή σου δεν συμμορφώνεται.

GIAOUTRI MELI ALOE GRANITA PROSOPOU

Γρανίτα για το κάψιμο από τον ήλιο
Γιαούρτι-Μέλι-Αλόη
Δεν χαιρόμαστε που κάηκες αλλά εσύ και το δέρμα σου θα χαρείτε με αυτή τη γρανίτα. Το γιαούρτι δροσίζει και ενυδατώνει, η αλόη ενυδατώνει και καταπραΰνει και το μέλι παρέχει μαλακτική δράση και… ναι, ενυδατώνει. Όλα μαζί συνθέτουν το τέλειο «κοκτέιλ» για το καμένο δέρμα σου. Ανάμειξε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τζελ από ένα φύλλο αλόης. Κατάψυξέ τα και θα μας ευγνωμονείς όταν θα βάλεις αυτή τη γρανίτα στο δέρμα σου.

PORTOKALI TRIANTAFILO GRANITA PROSOPOU

Γρανίτα για άμεση λάμψη
Πορτοκάλι-Ροδόνερο
Το πορτοκάλι είναι γεμάτο βιταμίνη C και το τριαντάφυλλο κάνει το δέρμα σου να λάμπει άμεσα. Αν λοιπόν θέλεις να τονώσεις την επιδερμίδα σου και να την κάνεις να ακτινοβολεί από υγεία λίγο πριν βγεις το βράδυ, ανάμειξε τον χυμό από 2 πορτοκάλια με μισή κούπα ροδόνερο, κατάψυξέ τα και πριν ετοιμαστείς χάρισε στο δέρμα σου λίγη δροσιά και λάμψη!

Διάβασε ακόμα:

Θέλεις να κόψεις αφέλειες; Κάνε το quiz και μάθε αν είναι καλή ιδέα…

Beauty to go: Τι να βάλεις στο νεσεσέρ σου, από την παραλία μέχρι το γραφείο!

Double Duty Beauty: Προϊόντα που κάνουν για δύο…


Πηγή