Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Διατηρήστε τα νύχια σας τέλεια βαμμένα για περισσότερο απ' ό,τι φανταζόσαστε!

Διατηρήστε τα νύχια σας τέλεια βαμμένα για περισσότερο απ’ ό,τι φανταζόσαστε!

Νιώθετε απογοήτευση όταν τα τέλεια βαμμένα νύχια σας, μέσα σε δύο μέρες αρχίζουν και χαλάνε; Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τα δεδομένα- ακολουθήσετε τις παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές και το mani σας θα διαρκέσει περισσότερο!

 

1. Προγραμματίστε να κάνετε τις δουλειές σας πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ σας
Πριν αποφασίσετε να φτιάξετε τα νύχια σας , τσεκάρετε τις δουλειές που έχετε να κάνετε. Θα σας προτείναμε να κάνετε μια λίστα, έτσι ώστε να αποφύγετε τις ξαφνικές «εκπλήξεις». Εάν έχετε ένα νεροχύτη γεμάτο άπλυτα πιάτα ή πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά καλό είναι να φτιάξετε τα νύχια σας μετά! Και, εκτός αυτού, με αυτό τον τρόπο είναι σαν να επιβραβεύετε τον εαυτό σας που ήταν τόσο επιμελής και έκανε όλες τις δουλειές. Φυσικά, για τις δουλειές που θα προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας φορέστε γάντια κουζίνας που θα κρατήσουν τα νύχια σας προστατευμένα!

2. Καθαρίστε τα νύχια σας με ασετόν ακόμη και αν είναι άβαφα!
Ακόμα κι αν τα νύχια σας είναι άβαφα, πριν ξεκινήσετε ένα καινούργιο mani, πάντα να τα προετοιμάζετε καθαρίζοντάς τα με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν. Ακόμη, σκουπίστε καλά τα χέρια σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν στα νύχια σας υπολείμματα από λάδι, νερό, ή ενυδατική κρέμα καθώς αυτά δυσκολεύουν το βερνίκι να εφαρμοστεί σωστά.

3. Μην παραλείψετε κανένα βήμα για ένα σωστό mani
Μη βαριέστε! Η διαδικασία ενός καλού μανικιούρ απαιτεί αρκετά βήματα τα οποία μπορεί να σας φαίνονται απλά και να τα παραλείπετε, αλλά αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα! Χρησιμοποιώντας μια πολύ καλής ποιότητας βάση και ένα καλό top coat θα βοηθήσετε στη σωστή εφαρμογή του βερνικιού σας πάνω στα νύχια σας, που θα διαρκέσει περισσότερο.

4. Επιλέξτε το χρώμα του βερνικιού σας σοφά!                                                                                              Είναι μια προφανής συμβουλή… αλλά πάντα θα πρέπει να επιλέγετε ένα χρώμα που θα το κρατήσετε για αρκετές μέρες και θα ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σας και τις περιστάσεις. Μια εύκολη λύση πάντως θα ήταν να επιλέγετε βερνίκια σε ουδέτερες αποχρώσεις, κοντά στον τόνο του δέρματός σας.

5. Δώστε στα νύχια σας το χρόνο που χρειάζονται για να στεγνώσουν
Αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν σωστά. Ο χρόνος ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη στρώση είναι το κλειδί για τη διατήρηση του μανικιούρ σας. Δεδομένου ότι η διαδικασία για να στεγνώσει το βερνίκι διαρκεί έως και 12 ώρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με το ζεστό νερό για τις επόμενες ώρες, μετά το βάψιμο.


Πηγή: queen.gr