Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε ανάλαφρες μπούκλες, χωρίς ψαλίδι

Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε ανάλαφρες μπούκλες, χωρίς ψαλίδι

1) Η μέθοδος της «κάλτσας»!
Και όμως! Μπορείτε να αποκτήσετε κυματιστές και υπέροχες μπούκλες, όπως αυτές που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση, απλά χρησιμοποιώντας μερικά ζευγάρια κάλτσες!!

Τι θα χρειαστείτε:
Τέσσερα ζευγάρια κάλτσες μακριές
Αν τα μαλλιά σας είναι θα χρειαστείτε λίγο αφρό για μπούκλες για καλύτερο αποτέλεσμα

Διαδικασία:
Αφού έχετε λουστεί και τα μαλλιά σας είναι νωπά, βάλτε λίγο αφρό στις άκρες των μαλλιών σας. Έπειτα, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα μέρη. Τυλίξτε το κάθε μέρος γύρω από την κάλτσα και δέστε τις δύο άκρες της στο σημείο που θέλετε να ξεκινάει η μπούκλα. Αφήστε για κάποιες ώρες και λύστε τις! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

2) Η μέθοδος με τα τσιμπιδάκια
Εξίσου εύκολα, με λίγο περισσότερο όμως κόπο, μπορείτε να αποκτήσετε ανάλαφρες μπούκλες χρησιμοποιώντας μερικά μαύρα τσιμπιδάκια.

Τι θα χρειαστείτε:
Μαύρα τσιμπιδάκια (τύπου φουρκέτας)
Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, θα χρειαστείτε λίγο αφρό για καλύτερο αποτέλεσμα

Διαδικασία:
Όπως και στη μέθοδο της κάλτσας, αφού έχετε λουστεί και τα μαλλιά σας είναι νωπά, βάλτε λίγο αφρό στις άκρες των μαλλιών σας. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο μέρη και το κάθε μέρος σε τέσσερις τούφες. Στριφογυρίστε την κάθε τούφα και στερεώστε την άκρη της στην κορυφή του κεφαλιού σας με τα τσιμπιδάκια. Αφήστε τα κάποιες ώρες να στεγνώσουν φυσικά ή στεγνώστε τα με το πιστολάκι. Όταν θα έχουν στεγνώσει τελείως βγάλτε τα τσιμπιδάκια και οι μπούκλες σας θα είναι έτοιμες!

3)Η μέθοδος του κότσου
Ένας λιγότερος μπελαλίδικος τρόπος για να αποκτήσετε αέρινες μπούκλες είναι η μέθοδος του κότσου!

Τι θα χρειαστείτε:
Αφρό για καλύτερο αποτέλεσμα
Δύο λαστιχάκια

Διαδικασία:
Αφού έχετε λουστεί και τα μαλλιά σας είναι νωπά, όπως και στις παραπάνω μεθόδους, βάλτε λίγο αφρό στις άκρες των μαλλιών σας. Έπειτα πιάστε τα μαλλιά σας σε ψηλή αλογοουρά και αφού τη στριφογυρίσετε, μαζέψτε την σε ένα σφιχτό κότσο. Όταν στεγνώσουν τελείως, λύστε τα, χρησιμοποιήστε μία χοντρή βούρτσα για να τα χτενίσετε και θα είναι έτοιμα!

Πηγή: mothersblog.gr