Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δείτε πώς θα αποφύγετε την ακμή, πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου!

Δείτε πώς θα αποφύγετε την ακμή, πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου!

Και ποια γυναίκα δεν έχει παρατηρήσει την εμφάνιση ακμής λίγο πριν ή και κατά τη διάρκεια της περιόδου της; Τι κι αν τα εφηβικά χρόνια έχουν περάσει προ πολλού, η αυξημένη παραγωγή σμήγματος σε συνδυασμό με τα επίπεδα ορμονών που διαταράσσονται κατά τη διάρκεια των «δύσκολων ημερών» είναι από τους συνήθεις παράγοντες, που προκαλούν την εμφάνιση της ακμής στην επιδερμίδα, όλων εμάς των γυναικών. Έτσι, αντιαισθητικά σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στο πρόσωπό μας με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει θαμπή!

Αν, λοιπόν, θέλετε να αποφύγετε την εμφάνισή τους πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλές!

-Φροντίστε να καθαρίζετε καλά την επιδερμίδα σας, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στην ακμή ή έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήπια και όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα όπως το σαπούνι με νερό, που να μην προκαλούν ερεθισμούς. Καθαρίστε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

-Να είστε χαλαρές και να αποφύγετε το άγχος.

Μη ξεχνάτε την ενυδάτωση, που θα φροντίσει να διατηρηθούν τα σωστά επίπεδα σμήγματος στην επιδερμίδα σας.

-Ακολουθήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα , ενώ μη ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό.

Να ασκείστε τακτικά.

Σημειώνετε τις ημέρες της περιόδου σας έτσι ώστε να είστε έτοιμες να αποφύγετε την ακμή εκείνες τις ημέρες.

Και φυσικά: Μην περιμένετε την περίοδό σας για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας!


Πηγή: queen.gr