Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

DIY: Αυτό το scrub προσώπου με κακάο θα σε ανανεώσει

Όταν ακούς τη λέξη «κακάο» σίγουρα σου έρχεται στο μυαλό το μυρωδάτο κέικ που έφτιαχνε η μαμά τα Σαββατοκύριακα και μοσχομύριζε όλο το σπίτι. Σκέφτεσαι γλυκά με σοκολάτα και άλλες λιχουδιές που πολύ θα ήθελες τώρα κάπως μαγικά να βρεθούν μπροστά σου και να τα γευτείς. Τι θα έλεγες, όμως, αντί να απολαύσεις το κακάο, να το απλώσεις στο πρόσωπό σου και να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες στην επιδερμίδα σου;

Ναι, μπορείς με το κακάο και μερικά άλλα υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι να φτιάξεις μόνη σου ένα φανταστικό scrub προσώπου, να κάνεις απολέπιση και να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου. Το scrub θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα, τη σκόνη και τους ρύπους που συσσωρεύονται καθημερινά στο πρόσωπο, ενώ θα τονώσεις και την κυκλοφορία του αίματος.

Το κακάο είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή όταν πρέπει να κάνεις scrub προσώπου, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει το δέρμα ενάντια στο οξειδωτικό στρες και στην πρόωρη γήρανση, ενώ το θρέφει με όλα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που έχει ανάγκη, όπως το μαγνήσιο και τα λιπαρά οξέα.

Με τη συνταγή που θα δεις παρακάτω, θα φτιάξεις ένα υπέροχο scrub προσώπου, που θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες, αφήνοντας στο τέλος την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και γεμάτη λάμψη.

Υλικά που θα χρειαστείς:

-1/4 κούπας καστανή ζάχαρη

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. κακάο

-2 βανίλιες

Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου, αφού πρώτα το έχεις πλύνει με καθαριστικό προσώπου. Στη συνέχεια, κάνε απαλό μασάζ για ένα λεπτό περίπου. Αν δε βιάζεσαι, άφησε το scrub για 10 λεπτά στο πρόσωπο, ώστε να δράσει και τέλος, αφαίρεσέ το απαλά με χλιαρό νερό.

Διάβασε ακόμα: Ηλεκτρολύτες: Το νέο skincare trend που θα μας απασχολήσει το 2020


Πηγή