Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Έβαψες τα μαλλιά σου και κάπως… πρασίνισαν; Βάλε κέτσαπ!

Με την καραντίνα έχουμε πάρει master στο DIY και δεν έχουμε αφήσει τίποτα που να μην κάνουμε, από μανικιούρ-πεντικιούρ ως και βαφή στα μαλλιά μας. Ναι, εννοείται κάποια κορίτσια ξέρουν καλά να βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους αλλά πάρα πολλές δεν ήξεραν, τώρα έμαθαν και τα λάθη φυσικά είναι αναμενόμενα. Σε  ένα από αυτά τα λάθη θα αναφερθούμε σήμερα και είναι τα πρασινισμένα μαλλιά.

Ενώ το κιτρίνισμα είναι εκείνο που απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία, το πρασίνισμα είναι ένα πρόβλημα που πολλές αντιμετωπίζουν και δεν μιλάμε πολύ για αυτό. Γιατί όμως πρασινίζουν τα μαλλιά; Τα ξανθά μαλλιά πρασινίζουν από το χλώριο στην πισίνα αλλά δεν μας νοιάζει αυτό τώρα. Τα μαλλιά επίσης πρασινίζουν όταν τα βάφεις καστανά και όσο πιο σαντρέ είναι η βαφή σου, τόσο πιο πιθανό είναι να πρασινίσουν οι τούφες σου. Οι σαντρέ αποχρώσεις είναι εκείνες που έχουν στο νούμερό τους το .1, δηλαδή 7.1 κοκ.

Έβαψες λοιπόν τα μαλλιά σου με ένα τέλειο σαντρέ και κατέληξες κάπως… πράσινη. Δεν πειράζει, συμβαίνει και μπορείς να το διορθώσεις με μπόλικο κέτσαπ. Ναι, το κέτσαπ είναι αυτό που θα αφαιρέσει τους πράσινους τόνους από την τρίχα γιατί το κόκκινο (το χρώμα του κέτσαπ) βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του χρωματικού κύκλου…

Ξαναείδαμε τον χρωματικό κύκλο όταν μιλούσαμε για τα ξανθά μαλλιά που κιτρινίζουν και είχαμε εξηγήσει πως, τα μπλε σαμπουάν εξουδετερώνουν την κιτρινίλα γιατί είναι αντίθετα χρώματα. Έτσι λοιπόν μία μάσκα με κέτσαπ θα αφαιρέσει το πράσινο από τα μαλλιά σου. Η διαδικασία μάλιστα είναι σούπερ απλή!

d l samuels qlBVmQrdfMk unsplash

Αγοράζεις ένα μεγάλο μπουκάλι κέτσαπ (ακόμα και πολύ φθηνό). Καλύπτεις όλα τα μαλλιά σου με άφθονη ποσότητα. Τυλίγεις με μία πλαστική σακούλα και περιμένεις 30-45 λεπτά. Αφαιρείς τη σακούλα, λούζεσαι και τα μαλλιά σου δεν έχουν πλέον πράσινους τόνους. Ναι, προφανώς και μυρίζει λίγο αλλά με το λούσιμο δεν θα μείνει η μυρωδιά. Αντιθέτως, επειδή το κέτσαπ περιέχει ξύδι, θα παρατηρήσεις πως τα μαλλιά σου θα είναι και πιο λαμπερά. Try it…

Διάβασε ακόμα: Το τέλειο χτένισμα για να κάνεις όσο μένεις σπίτι έρχεται απευθείας από τη Νέα Υόρκη

 


Πηγή