Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

DIY Time! Αν έχεις φράουλες στο σπίτι, φτιάξε μια full δυναμωτική μάσκα μαλλιών

Οι φράουλες είναι ξεκάθαρα φρούτο της εποχής. Και ένα από τα ωραιότερα φρούτα που έχουμε την τύχη να γευόμαστε. Μπορούν να γίνουν βασικό συστατικό της πιο απολαυστικής φρουτοσαλάτας, μπορούμε να τις απολαύσουμε με λίγη ζάχαρη σαν επιδόρπιο ή ως συνοδευτικό με τον αφρώδη οίνο μας όσο θα βλέπουμε Netflix το βράδυ.

Κι επειδή οι φράουλες είναι διαθέσιμες στην αγορά κατά κόρον αυτήν την εποχή είναι πιθανό να… έχουμε εφοδιάσει το ψυγείο μας σε αφθονία για να τις χορτάσουμε. Μήπως έχεις κάνει κι εσύ το ίδιο και έχεις φτάσει σε ένα σημείο να μην αντέχεις να φας άλλες φράουλες; Μην ανησυχείς! Δεν χρειάζεται να τις πετάξεις, σε καμία περίπτωση.

Θα φτιάξεις μια τέλεια μάσκα μαλλιών με βασικό συστατικό τις φράουλες. Μία μάσκα, που θα θα δυναμώσει και θα ενυδατώσει σε βάθος και την τρίχα σου, συμβάλλοντας έτσι στο να μην καταλήξουν οι φράουλες που περίσσεψαν στον κάδο απορριμμάτων. Δες τη συνταγή παρακάτω.

Θα χρειαστείς:

5-7 φράουλες

1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά σούπας μέλι

Αρχικά, βάλε το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων για δέκα δευτερόλεπτα ή σε μπεν-μαρί για να λιώσει και να μην είναι συμπαγές. Έπειτα, λιώσε στο μπλέντερ τις φράουλες. Τώρα ανακάτεψε και τα τρία υλικά μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί.  Βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε τη μάσκα από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου. Άφησέ τη να δράσει για μισή ώρα και έπειτα λούσου κανονικά.

lousimo maska malliwn

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μεταλλικά στοιχεία, οπότε έχουν την ικανότητα να αποκαθιστούν σταδιακά τη δύναμη των μαλλιών. Αν, λοιπόν, τα μαλλιά σου είναι αδύναμα και ταλαιπωρημένα, με αυτήν τη μάσκα θα βρουν… τον δάσκαλό τους. Συνδυαστικά με το λάδι καρύδας και το μέλι, που είναι ενυδατικά συστατικά, η τρίχα σου θα είναι πιο αναζωογονημένη από ποτέ.

Ακόμα να βάλεις τις φράουλες στο μπλέντερ;

Διάβασε ακόμα: Τι είναι η cold cream και γιατί αξίζει να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;


Πηγή