Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

DIY Time! Ενυδατική μάσκα προσώπου με δύο υλικά για λιπαρά δέρματα

Η λιπαρή επιδερμίδα αποτελεί πρόβλημα για πολλά κορίτσια. Η έντονη γυαλάδα σε συνδυασμό με τα σπυράκια που μπορεί να εμφανίζεις μόνο χαρούμενη δεν σε κάνουν. Σε καταλαβαίνω! Δεν φταις, όμως, εσύ για αυτό.

Για όλα ευθύνεται η υπερέκκριση σμήγματος που το δέρμα σου παράγει φυσικά. Είναι ξεκάθαρα θέμα DNA, δηλαδή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις λιπαρότητα, δεν χρειάζεσαι και ενυδάτωση. Όλα τα δέρματα- εννοείται και το λιπαρό- έχουν ανάγκη από ενυδάτωση.

Λιπαρή επιδερμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Γιατί χρειάζεται ενυδάτωση το λιπαρό δέρμα

Η λιπαρή επιδερμίδα παράγει μια ποσότητα σμήγματος εκ φύσεως. Θεωρώντας εσύ ότι αυτό αρκεί και άρα δεν χρειάζεσαι ενυδάτωση, τότε «μπερδεύεις» το δέρμα σου με αποτέλεσμα αυτό να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα.

via GIPHY

Συνεπώς, και περισσότερη λιπαρότητα θα εμφανίσεις και πιο εύκολα θα δημιουργηθούν σπυράκια. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως και ενυδατική κρέμα πρέπει να φοράς σε καθημερινή βάση, αλλά και να κάνεις μέσα στην εβδομάδα μάσκες ομορφιάς.

Εγώ έχω να σου προτείνω μια μάσκα, που είναι ιδανική για εσένα μιας και θα σε ενυδατώσει, αλλά και θα ρυθμίσει τη λιπαρότητά σου!

Η συνταγή για τη σπιτική μάσκα ομορφιάς

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Μισό αβοκάντο

¼ λιωμένο αγγούρι

Τρίψε σε τρίφτη το αγγούρι και λιώσε το καλά στο μπλέντερ. Ανακάτεψε τα δύο υλικά και σε καθαρό πρόσωπο άπλωσε τη μάσκα. Άσε τη να δράσει για 15 λεπτά και είσαι έτοιμη!

Το αγγούρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οπότε θα ενυδατώσει το δέρμα σου σε βάθος, ενώ το αβοκάντο- χάρη στο ελαϊκό οξύ που περιέχει- θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Diy time! Η καλύτερη μάσκα προσώπου με γιαούρτι και μέλι (Photos)

DIY Time! 6 συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο για το πρόσωπο, το σώμα & τα μαλλιά


Πηγή