Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

DIY Time! Μάσκα λάμψης με παπάγια για το απόλυτο glowing skin

Ξέρουμε! Θα μας πεις πώς είναι δυνατόν να σου μιλάμε στις αρχές της άνοιξης για ένα τόσο εξωτικό φρούτο. Θα σου εξηγήσουμε τα πάντα… Μπορεί η παπάγια να είναι εξωτικό φρούτο, όμως ευδοκιμεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να την καταναλώνουμε στη διατροφή μας, αλλά και… στην ομορφιά μας 12 μήνες τον χρόνο.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε αυτό το πρωινό Τρίτης- και όσο ακόμα βρισκόμαστε σε τηλεργασία – να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας με την απόλυτη σπιτική μάσκα με papaya. Το ίδιο να κάνεις κι εσύ, λοιπόν! Καθάρισε το πρόσωπό σου καλά, ετοίμασε τη μάσκα που σου προτείνουμε παρακάτω, άπλωσέ τη στο δέρμα σου και μέχρι να δράσει για  τα καλά απάντησε στη σωρεία e-mails που μόλις πριν λίγο αντίκρισες στον υπολογιστή σου.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά κακάο σε σκόνη

¼ της papaya

Aloe vera gel

Βάλε το ένα τέταρτο της papaya στο multi και χτύπησέ το μέχρι να λιώσει καλά. Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ και άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Άφησέ τη να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό. Πίστεψέ μας! Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σε ενθουσιάσει μιας και θα αποκτήσεις μόλις σε ένα τέταρτο της ώρας το απόλυτο glowing skin.

Βλέπεις, η papaya περιέχει απολεπιστικά ένζυμα, τα οποία απομακρύνουν τα νεκρά δερματικά κύτταρα, αφαιρώντας παράλληλα σκούρα στίγματα και βγάζοντας στην επιφάνεια την πιο λαμπερή πλευρά της επιδερμίδας σου. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με την aloe vera, που είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E, B1, B2, B3, B6 και B12, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Για να καταλάβεις καλύτερα, όλες αυτές οι βιταμίνες της aloe vera έχουν αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση, ενισχύουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, ενυδατώνουν και παράλληλα καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς του δέρματος.

kakao maska omorfias

Photo credit: @prismaorganics

Τέλος, το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν το δέρμα να αντιστέκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Με τον τρόπο αυτό, επέρχεται και περιορισμός των βλαβών της φωτογήρανσης του δέρματος, η οποία αποδυναμώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί αυτή η μάσκα μπορεί να σε κάνει να λάμπεις κυριολεκτικά; Δοκίμασέ την και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Διάβασε ακόμα: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου υποδέχεται την άνοιξη με ένα πολύ chic μανικιούρ


Πηγή